Vicente Mariscal Romero

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVicente Mariscal Romero
Biografia
Naixement1948 Modifica el valor a Wikidata (75/76 anys)
Isla Cristina (Província de Huelva) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, periodista Modifica el valor a Wikidata

Vicente Mariscal Romero (Isla Cristina (Huelva), 1948), més conegut com el Mariscal Romero, és un periodista, productor i locutor de ràdio que a mitjans dels 70 promogué el rock en castellà sota el lema Viva el rollo.

Iniciativa seua fou la gravació del disc Viva el rollo (1975), que incloïa a grups rock del moment com Burning, Tilburi, Indiana, Volumen, etc. Per la mateixa època creà el segell discogràfic Chapa Records, on gravà, entre d'altres a Leño, Moris, Tequila, Topo, Cucharada, Barón Rojo o Kaka de Luxe. En aquest darrer grup militaven Fernando Marquez i Alaska entre d'altres destacats membres de la Movida madrileña. Tot i això, Romero, ha rebutjat sempre aquest tipus de música.

Per a Romero, famós per les seues declaracions polèmiques, els protagonistes de la movida madrileña eren "pijos" i "fills de papà" que reberen el suport del PSOE, ja que eren menys perillosos que, segons ell, els treballadors del rock. Romero considera que el rock fou un dels protagonistes de la transició espanyola però que després es volgué obviar açò.

Bibliografia[modifica]

  • Jesús Ordovás, Historia de la música pop española, Alianza, Madrid, 1986.

Enllaços externs[modifica]