Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2005/11

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafetera

Escriure en grec antic

He creat una nova plantilla per a poder escriure en grec antic i que apareguen tots els accents, símbols antics i esperits. S'anomena "polytonic". Ara els símbols grecs que abans es veien en quadradets es veuran correctament, es tecleja així per als que no ho sàpiguen {{polytonic|???}} -> ? ? ?. Per exemple, els símbols de la taula de caràcters especials de la pàgina de edició es veuran bé: Ϝ ϝ Ϻ ϻ Ϙ ϙ Ϡ ϡ -> Ϝ Ϻ ϻ ϝ Ϙ ϙ Ϡ ϡ. Espere que us servisca. --Pepetps (Podem discutir-ho) 21:52 30 oct, 2005 (UTC)

No acabo d'entendre com fer funcionar la plantilla que has creat. Poso la plantilla i m'apareixen les tres lletres que tú dius, vale, però com puc escriure, per exemple, una α amb accent? I com puc fer aparèixer la lletra ς? I què significa el símbol Ϻ? Em podries ajudar? Gràcies. --Sax 12:35 31 oct, 2005 (UTC)

Aquesta plantilla el que fa és que canvia la font del text que estàs escrivint. Si tens Windows, entra a la finestra de "Mapa de caràcters" en "Eines del sistema". El que has de fer és buscar el simbol grec que vullgues (el tipus de font que has d'utilitzar és Code 2000 o Lucida Sans Unicode o qualsevol altra que tinga caràcters de grec), copiar el símbol i inserir-lo dins dels paràmetres de la plantilla. En el text normal de la viquipèdia no t'ixirien símbols complicats (per complicats em referisc a lletres amb molts accents i amb esperits), amb aquesta plantilla, sí (les lletres gregues modernes com: a ? ? ? ? ? ? ? ? f ? ? ? ? ? ?, no calen utilitzar la plantilla però si vols, sí pots utilitzar-la). Aquestos símbols (Ϻ, etc.) són del grec antic i són obsolets, els he utilitzat només per a donar un exemple que em referia al grec antic. Espere que t'haja servit l'explicació o sinó envia'm un missatge a la meua pàgina de discussió i intentaré explicar-t'ho perquè ho entengues. Adéeeu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 23:28 31 oct, 2005 (UTC)

Destacat

Mirau la wiki castellana a [1] aquest model serveix per destacar un article d'una altra wikipedia. Ho tenim a la Viquipèdia? Algú ho podria adaptar, si no ho tenim?

Plàcid Pérez Bru 10:04, 8 nov 2005 (UTC)

Estic fent un projecte per a triar els millors articles de la nostra Viquipèdia. Podeu consultar-ho a Usuari:Martorell/Viquipèdia:Articles de qualitat. Per altra banda, ja vaig fer una plantilla per a això, per a les altres llengües: {{Enllaç AD}}. --Joanot Martorell 11:49, 8 nov 2005 (UTC)
Fa temps que em barallo a fi que Viquipèdia:Articles seleccionats/novembre s'inclogui als projectes de noves portades, però ningú em fa cas. Em sembla que dintre de poc començaré a plorar... massa tard. Rata de Biblioteca 12:35, 9 nov 2005 (UTC)
Rectifico, en Pepetps ha inclòs això i + les preguntes diàries. Ja estic més content. Si ho veu, però, me n'he adonat que no fa servir una plantilla per als articles sol·licitats. Crec que és recomenable fer-la servir. :) Rata de Biblioteca 12:39, 9 nov 2005 (UTC)

impossible afegir signatura

Abans tenia al quadre del malnom en les preferències la següent expressió:
Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|(ho discutim?), i tot bé...
Ara quan signe no em converteix la segona part de l'expressió en un enllaç. O siga que la meua signatura queda així:
Ludor | [[Usuari_Discussió:Ludor|(ho discutim?)
Li passa a algú més?, algú sap explicar-me el que ha passat? (signe manualment:)Ludor 00:41, 17 nov 2005 (UTC)

Crec que has d'activar la casella on diu "Raw signatures (without automatic links)", i escriure la signatura que vulgues amb tot el codi wiki que vulgues, sense cap argúcia ni res. És a dir, posar-ho de la següent manera: '''[[Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|(ho discutim?)]]'''. --Joanot Martorell 07:17, 17 nov 2005 (UTC)

Probem-ho... La veritat és que he vist que a la Portada del Viquipedista figura així com ho dius tu, però fins ara m'havia anat bé de l'altra manera... No entenc què ha passat... Bé he estat fent probes i ho he millorat i tot... Ara he escrit: [[Usuari:Ludor|Ludor]] | [[Usuari Discussió:Ludor|<font size="+2"><span class="Unicode" style="font-family:'WingDings'; font-family /'WingDings'/:inherit;">?</span></font>]] i este és el resultat: Ludor | ? 20:19, 17 nov 2005 (UTC)

He creat una plantilla per evitar fer la meua signatura tan desproporcionada ja que el símbol que volia requeria una font que no està normalment disponible. Aixó ho dic per si algú dubta de l'utilitat de la plantilla WingDings. Editeu i compareu la meua signatura... Ludor | ? 05:19, 20 nov 2005 (UTC)
He reduït una cadena de caràcters que ocupava quasi cinc línies a 20 caràcters! Ludor | ? 05:21, 20 nov 2005 (UTC)

Segons m'han informat, el tipus de signatura amb un malmon que es feia abans s'ha tret per que un ús equivocat provocava errors a les pàgines. No sé exactament com funciona, perquè jo mai l'he utilitza, però ho podeu mirar aquí: [2]--Arturo Reina 21:14, 21 nov 2005 (UTC)

traducció del missatge d'error

Algú sap com fer que el missatge que surt cada dos per tres dient que Wikipedia no es visitable surti també en català? Rata de Biblioteca 22:01, 19 nov 2005 (UTC)

Es veu que només ho tradueixen en les "llengües grans" des de meta:. No sé quin criteri han seguit per a triar les llengües, però això vé de Multilingual error messages, i les traduccions estan a Multilingual error messages/Translations. Potser si plantejarem el canvi del criteri per alguna raó... --Joanot Martorell 04:42, 20 nov 2005 (UTC)

Visualizació?

Us heu adonat que quan editeu pàgines el botó d'edició diu "Mostra previsualizació"? No hauria de dir previsualització? --Alonso 18:31, 21 nov 2005 (UTC)