Viquipèdia:Sondeig dels usuaris/2/11. Escriviu els suggeriments que volgueu deixar als editors de la Viquipèdia en català. No oblideu que vosaltres també podeu unir-vos-hi!

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquestes són les respostes a la pregunta 11. Escriviu els suggeriments que volgueu deixar als editors de la Viquipèdia en català. No oblideu que vosaltres també podeu unir-vos-hi!. Esteu convidats a parlar-ne i fer suggeriments a la pàgina de discussió.


120 persones van respondre a la pregunta, 283 van preferir no respondre.

  1. A la viquipècia catalana hi força intransigència; ens enfadem perquè a la wikipedia espanyola escriuen Tarrasa, però nosaltres escrivim Terol. Hi ha gent ressentida que són més papistes que el papa, creuen que defensen el català, però en realitat li fan més mal que bé.
  2. PODRIA HAVER UN APARTAT D'APUNTS I RESUMS PER ELS ESTUDIANTS I SINTESIS DE LES ASSIGNATURES GLOBALS.
  3. Crec que l'interessant és fer una Viquipèdia EN català i no una Viquipèdia PER catalans; és a dir, hauria de ser més universalista i no tan localista. Està bé fer ús del nostre idioma i incloure tota una colla d'articles que no trobem a les altres wikis, però sense oblidar aquest esperit universalista. De tota manera, us felicito per la vostra feina i em proposo col·laborar tan aviat com pugui.
  4. Crec que l'imparcialitat és principal, però aquestes coses ja es tenen en compte actualment.
  5. No sabria dir...
  6. endavant !!!!
  7. Més col·laboració i menys campi-qui-pugui a casa seva
  8. Expliqueu-me millor com es fa això d'editar, que encara no ho he acabat d'entendre. Jo puc agafar qualsevol article en anglès i traduir-lo al català sense cap problema?
  9. Voldria que tan mateix jo he descobert al Pais Valencia alguns mots de les lletres catalanes molt antigues i boniques, també les fessiu servir o si mes no documentar tot aço(aixo). aquests mots son verb Eixir, Açi, Aço, son un tresor dels millors temps de la nostra llengua que entre els francesos i el espanyols varen destruir: sortie=sortir aqui=aqui en ves de açi, este son les mes represntantives altres son castellanismes, francofonismes i ganes d'alguns de destacar o ser diferents. Peró res mes.. ho conseguierem...:
  10. El projecte em sembla fantàstic i fa molt de temps que tinc pensat de col·laborar-hi. Pel que fa als continguts, veig que molt sovint són traduccions, principalment del castellà, la qual cosa em sembla perfectament lícita i, de fet, una bona manera d'augmentar els continguts quan no es poden redactar originalment. Ara bé, m'agradaria que s'insistís al màxim en l'exigència a l'hora de traduir, especialment des del punt de vista lingüístic, però no únicament; ja sabem que amb una traducció no només s'han de traslladar paraules, sinó també punts de vista, referències, conceptes, etc. En qualsevol cas, crec que el resultat és molt lloable i espero poder-hi col·laborar ben aviat. MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!
  11. Em sembla molt bé que s'escrigui en català, és la meva llengua materna, però també ha de ser molt més copetitiva amb la resta de llengües. Ampliar continguts, afegir molta més informació interessant, no deixar-se coses, en general, que sigui més complet i entenedor, igual o superior al castellà o anglès.
  12. Penso que també hauria d'estar disponible per a mòbils. Sempre la faig servir ja que hi ha molts articles i si no faig servir la versió anglesa. Alguns articles s'haurien d'extendre però globalment és molt completa.
  13. M'agradaria agraïr a tots els que editem la viquipèdia, i recomanar a tothom d'escampar que és molt fàcil ser editor. I que es recomani a tothom a fer-ho :)
  14. Doncs que s'animin a confeccionar més articles i més extensos en el contingut. I sobretot que la informació que editin sempre sigui fiable al 100%, jo sóc una mica desconfiada, malgrat això em fio més d'una persona que sigui habitualment catalano-parlant que d'un altre que no ho sigui, això molt en general, és clar. Seria molt bo que prengués la iniciativa més gent a visitar la Viquipèdia en Català i a editar temes interessants, i alguna curiositat també ja de pas, per animar més. MMM.
  15. Doncs que s'animin a confeccionar més articles i més extensos en el contingut. I sobretot que la informació que editin sempre sigui fiable al 100%, jo sóc una mica desconfiada, malgrat això em fio més d'una persona que sigui habitualment catalano-parlant que d'un altre que no ho sigui, això molt en general, és clar. Seria molt bo que prengués la iniciativa més gent a visitar la Viquipèdia en Català i a editar temes interessants, i alguna curiositat també ja de pas, per animar més. MMM.
  16. Que controlin quan editen la gent perquè algunes vegades ens trobem amb una errade d'ortografia.
  17. Què escriguin millor el Català
  18. Que no es dediquin només a traduir del castellà, que hi ha virtuts que els catalans tenim que no aprofitem
  19. S'hauria d'evitar que les persones no registrades puguin modificar el treball dels que estan registrats, ja que dona peu a vandalismes i conflictes des de l'empara de l'anonimat.
  20. Moltes vegades s'eliminen articles bàsics que no han estat desenvolupats o es deriven al wiki diccionari, quan marcant-los com a esborrany ja n'hi hauria prou!
  21. Articular estratègies que li permetin "sortir de l'ou", evitant aquesta sensació de "camarilla" que quan entres una mica et sorprèn.. Fer que la viquipèdia sigui de TOTA la societat catalana, no només d'uns quants, que estigui dominada per votacions on sempre veus els mateixos noms. Fomentar el respecte, que comença per l'actuació de buròcrates i persones amb drets d'administració. És significatiu que calgui avisar de no mossegar a qui s'inicia en l'edició, per exemple.
  22. seguir fent-la ;)
  23. Força que tireu endavant una feina que es patrimoni de tots els catalans. Gràcies!
  24. Enhorabona per la feina feta. Moltes gràcies.
  25. Fer atenció amb els errors de tecleig de lletres, algunes faltes d'ortografia,... O dit d'una altre forma : Repassar els escrits.
  26. Més complexitat en els articles.
  27. Personalment, moltes voltes he de complementar la informació que busque a l'edició d'anglès, que acostuma a tindre articles més llargs i complets. Crec que això s'hauria de millorar. No sé si és el correcte o no, però a voltes només amb una traducció de l'edició anglesa citant i comprovant les mateixes fonts, es podria millorar substancialment molts articles que queden fluixos.
  28. Que no s'ho copiïn d'altres fonts
  29. Més que suggeriments és ànims el que m'agradaria enviar-los per la seua gran tasca, perquè soc conscient de la quantitat de treball que hi ha darrere d'aquesta tasca col·lectiva.
  30. Simplement que si afegeixen o editen quelcom, ho facin amb ganes i ho farceixin el màxim que puguin (sense floritures, és clar), però que no escriguin tant sols dues frases i llestos.
  31. En aquest article sobre la literatura de Autria a primers dels s.xx, trobo a faltar a Stevan Zweig. Crec que també seria important incloure'l.
  32. Els articles segueixen una administració totalment arbitraria i poc objectiva.
  33. Molt bé
  34. A vegades hi ha articles que no s'acaben d'entendre perquè no es poden donar a com a vàlids definitivament, potser es podria especificar més el que falta per donar-lo per bo
  35. Demanar la màxima participació dels (valenciano-) catalanoparlants per a què facen de la Viquipèdia, una "Wikipedia" igual de gran o millor que "l'original".
  36. Intentar escriure articles sencers i no un resum breu que obliga als usuaris a buscar al informació en altres idiomes.
  37. En general, crec que cal fer un esforç per millorar l'estil i l'ortografia dels articles (jo vaig corregint el que trobo, en la mesura que puc fer-ho). Sovint, els articles que són traduccions d'altres versions de la Viquipèdia no han estat suficientment revisats, i no tenen en compte la necessitat d'afegir bibliografia en català.
  38. Posemnos tots a editar!
  39. Que es fixin més a l'hora de redactar un article en l'ortografia i la manera d'escriure i intentin fer articles de qualitat. Que pensin que editant a la viquipèdia aconseguiran fer-se conèixer a ells mateixos, perquè mitjançant l'historial es podrà saber que ells han editat aquell article, s'ho passaran bé perquè estaran escribint sobr el que els interessa i agrada, ajudaran a la viquipèdia catalana a créixer i sobretot, recolzaran la llengua i la cultura catalana, que crec que és el més important.
  40. - A vegades les categories son un poc desastroses. - Idem a les interviquis
  41. Anim!
  42. que continuin així!
  43. Generalment, els articles que parlen dels Països Catalans tenen una qualitat i una extensió excelent. Però també m'agradaria dir que molts articles fonamentals, i que ja estàn recollits en la classificació dels 100 articles més importants, estàn bastant abandonats. Malgrat això, m'agradaria recalcar la gran feina que s'està fent a la viquipedia i felicitar a tothom pels #0000 articles i la bona posició que rebé en el rànquing de qualitat del projecte wiki mundial.
  44. Als articles d'esportistes, possar o totes les nacionalitats per estats o per regions, però no per a Espanya regions i per a la resta del mon Estats, ja que mareja i a més dóna la sensació de poca neutralitat.
  45. Crec que el que s'hauria de millorar és la longitud d'alguns articles, ja que són massa curts.
  46. En català, caldria citar molt més les fonts d'informació. En geografia, hi ha una total confusió entre les divisions administratives i les divisions històriques i naturals. Hi ha força articles que són una traducció informàtica del castellà o anglès i encara hi ha els errors típics dels traductors informàtics.
  47. Incentivar els nous editors perquè sentin-se útils.
  48. politica de banderes, Zamora, Albiol... per eixample en l´article del Real Madrid, o tots els jugadors en l´article del València C. F. o F.C. Barcelona
    • Feu campanyes a les escoles, instituts, universitats que els professors animin i estimulin escriure articles a la wikipèdia. * Feu l'editor de textos més amigable
  49. crec que feu una molt bona feina impulsant la Viquipèdia en català i crec també que amb tota la informació que es dóna de vosaltres tant a la radio com per exemple l'altre dia a la televisió, doncs pot fer que la gent els hi agafi curiositat i començin a escriure o retocar aquells articles que els hi són més afins.
  50. És molt destacable el nombre d'articles que conté la Viquipèdia en català però cal millorar la qualitat de molts articles. La quantitat sense prou qualitat serveix de ben poc. Cal fer més incís en l'ortografia. Felicitats per la feina ben feta i ànims per seguir endavant.
  51. M'agradaria felicitar-los per poder buscar informació en la nostra llengua, i jo els diria que s'hauria de fer més ressò de la Viquipèdia, perquè molta gent catalanoparlant utilitza la versió en castellà pensant que és més fiable per ser el castellà més parlat que el català. I ànims!
  52. entengueu els que no escribim bé el catalá. Peró millor que no ferho pas en castellá, no?
  53. no
  54. Hi ha informació discordant entre la wiki en català i en d'altres idiomes. Per exemple, si hom cerca el terme Senyera, en català i en alemany són similars, però discrepen enormement del castellà i l'anglès i la informació és contradictòria.
  55. No sé com es pot fer per garantir que l'idioma català no s'empobreixi encara més amb la lliberalitat que facilita la manca de control editorial. Però reconec que aquest és un problema molt greu que prové de l'extensió d'Internet a tots els àmbits i que cadascú pugui ser autor sense que cap corrector el control·li. Ja veig que procureu esforçar-vos-hi i que encara manteniu un resultat prou digne, però no s'hauria de deixar editar cap article que no passés, almenys, el filtre d'un bon corrector automàtic. La feina de corregir meticulosament tot aquest cúmul d'informació és ingent i pràcticament impossible. Preneu, si us plau, aquestes indicacions de forma molt relativa, perquè és molt escàs, de moment, el coneixement que tinc del projecte Viquipèdia. Potser de mica en mica m'hi aniré implicant i en comptes d'acusar hauré de passar a excusar-me.
  56. Pues que la Viquipedia es molt guai i trobes molta imformació.
  57. Fer feina, editar, editar i editar.
  58. Abans de començar un altre article esta segur que no s'hi pot afegir res més des de altres Viquipèdies. /*Es preferent un article complert que no pas 1.00000 de petits*/ -Intentar aportar imatges, vídeos, gràfiques... per complementar l'article.
  59. puta
  60. Sóc un editor principiant i estudio geografia, m'agradaria poder col·laborar a wikicommons fent mapes però no sé quin programa de cartografia utilitzeu ni com es fan. També no sé si a la Viquipèdia hi ha una borsa d'usuaris correctors però estaria bé que cada cop que jo o qualsevol usuari faci un article nou, que pugui marcar-lo (jo i la resta d'editors que, tot i escriure bé el català, sempre se'ns pot escapar alguna errada) perquè es puguin revisar, i millorar així la qualitat de la Viquipèdia.
  61. És important fer créixer la Viquipèdia en català, perquè quan més articles hi hagi, més texts en català podran llegir els lectors i, a la vegada, més paraules en català podrem difondre. No s'haurien d'oblidar les desambiguacions ni les fotografies, per exemple (una imatge val més que mil paraules!).
  62. Tot està molt ven estructurat, però encara em veig amb alguns problemes, com pre exemple en penjar fotografies, taules,...
  63. Cal crear una portal de Política per tal d'ampliar biografies de polítics.
  64. mes vagiu
  65. Val més ajudar a construir que destruir, en el sentit que un mal esborrany aparentment irrellevant pot convertir-se en un bon article.
  66. De moment sóc nou i encara no sé si es pot fer, però hi ha alguns missatges de la Viquipèdia i paraules dels menús que no són correctes, almenys en català estàndard.
  67. Bucar referències alternatives a la versió castellana principalment
  68. Vull afegir una definició, però no entenc massa com ho haig de fer. El concepte és Suma Qamaña, a veure si ho aconsegueixo.
  69. Crec que és poaitiu sobretot l'ampliació d'articles importants ja existents, per sobre de la creació de nous aricles. He llegit que l'ús de la Viquipèdia en català és molt inferior (al voltant d'un #%)a la de la Wikipedia castellana ( en torn al # %)
  70. La mala redacció i estructuració de molts articles passa, perque és un projecte i amb el temps s'arreglarà; però les faltes d'ortografia i de sintaxi són imperdonables. Humilment -faig poques edicions, usualment a literatura- felicito als pilars de la wikipedia. No sé qui són ni quants són, però gràcies a ells ser català és un orgull.
  71. M'agradaria que haguéssin més temes relacionats amb l'actualitat, quan busco informació de base per entendre una notícia, o per saber més d'un tema que m'ha despertat curiositat, aquest no hi és. O és una copia de la notícia.
  72. Caldria millorar força l'ortografia i també l'estructura de les oracions, a vegades donen peu a diferents interpretacions. Seria bo també tractar més a fons alguns articles relacionats amb conflictes internacionals, guerres o polítics. En aquestes pàgines manca molta informació. Gràcies
  73. Que en determinats articles posin un avís per a que intervinguin especialistes
  74. molt bè
  75. Estructurar millors els articles, tant internament com amb una millor organització en portals i temàtiques.
  76. Hi ha que completar els articles que estan mal fets.
  77. Per que el capitán Trueno es va escriure en castella?
  78. Crec que es important l'estructuracio i l'accessibilitat de les pagines especials. El portal hauria de fer cara d'autentic portal i funcionar com a tal
  79. Que tothom disfruti fent la gran feina que fa ....
  80. Afortunadament o malhauradament, els catalanoparlants també dominem el castellà. I si un article està més complet en castellà, anem directament a eixa viquipèdia. En conseqüència, considere que cal millorar els articles per a oferir com a mínim la mateixa qualitat que la viquipèdia en castellà. Considere més prioritari que els articles que tinguem siguen millors, i no que en tinguem un gran nombre però tots amb una qualitat pitjor que en castellà.
  81. perquè no disposa d'un cercador des del qual poder fer la cerca d'un determinat contingut? Per exemple, si poso "axonometria" al cercador de google, al mig de les moltes entrades que apareixeran, n'hi ha alguna de la wikipedia on trobaré informació sobre el tema. Això em passarà tant si entro al google en castellà, com al google en francés, on tot i que la informació sobre el tema cercat serà diferent, hi trobaré un article així com enllaços a d'altres pagines. A la viquipedia en català no soc capaç ni tan sols de saber si hi ha alguna entrada sobre el tema...
  82. Canvieu el nom si us plau, "Viquipèdia"? És absurd.
  83. Continueu així, i sobretot, no canvieu!!
  84. Completar més tots els articles existents en català i anar-ne creant més de la mateixa manera que ja s'està fent.
  85. Cal millorar en general la qualitat del català utilitzat i posar més enllaços externs o referències.
  86. Doncs que omplim més articles a la Viquipèdia Catalana!!!
  87. M'agradaria participar-hi més, però ho trobo una mica enrebessat, i no he trobat el tutorial definitiu per entendre ho bé tot plegat.
  88. Que es coninuï fen en català i cada cop més!! que és una llengua que no s'ha de perdre mai!!
  89. M'agrada molt la Viquipèdia en català; encara que no és tan gran que la edició anglesa, la que solc usar (perquè és la meva llengua nativa), l'amplitud i l'alta qualitat de la Viquipèdia en català m'impressiona molt. Crec que la Viquipèdia és un recurs molt important per a l'educació en català i per cert ha estat un recurs inestimable per al meu estudi de la llengua.
  90. Suggeriment: Llegiu en el DIEC-# l'entrada de la preposició "per" i comprovareu que està farcida d'exemples amb la construcció "per a" + infinitiu. Una bona part de la premsa escrita omet aquesta part de la normativa lingüística actual (de l'I.E.C.)
  91. Hi ha massa esborranys.
  92. ...
  93. Ens veiem a la Viqui!
  94. Penso que és millor completar primer els articles més importants abans de crear-ne de nous.
  95. Que els articles creats siguin uniformes: tots els articles similars tinguin els mateixos apartats (per exemple, que totes les comarques tinguin un apartat similar sobre economia, i no unes si i unes no).
  96. no puc opinar...
  97. No us oblideu del País Valencià, del Rosselló i de les Balears, quan es parla de concentrar-nos en els "nostres articles" sovint ens limitem a les coses de Catalunya, i hi ha molt material sobre la resta de Països Catalans que hauria d'estar millor.
  98. Endavant amb la feina, es poden fer coses bones i crec que és una comunitat amb futur.
  99. Paciència i deixar de crear articles sense contingut. Cal completar tots els articles creats, amb informació al nivell de la wiki alemanya o anglesa. Em decepciona molt trobar articles amb només poques ratlles. De què serveix aleshores tenir editats més de #0.000 pressumptes articles en català?
  100. No centralitzar tant la viquipèdia en Catalunya i esborrar tot contingut polititzat.
  101. Mirar de fer sempre el millor article dels que hi ha.
  102. D'alguna manera s'hauria d'estimular la implicació de gent entesa en cada camp. Però no sé per quins medis es podria aconseguir. També s'hauria d'ajudar a gent sense coneixaments informàtics per a que hi aportessin continguts i altres viquipedistes ho introduíssim i li donéssim format.
  103. Hi ha molts petits articles que no estan editats, alhora hi ha d'altres articles que trobo són massa petits i els hi caldria ampliar informació.
  104. Crec que s'ha de treballar pe allargar molts articles i crec que la manera més fàcil seria traduir-los de l'angles ja que aquests solen ser molt correctes.
  105. Cuan acabeu un article, llegiu-lo un altre cop, per trovar faltes d'ortografia
  106. Que els articles han de ser molt més llargs i que hi ha un munt d'articles d'un paragraf i no és això nois, no és una cursa per enxampar l'anglès, si no hi ha qualitat malament rai.
  107. Francament, crec que feu una molt bona fenya.
  108. Completar articles curts i crear més articles sobre literatura, especialment la literatura catalana.
  109. Fer una guia com editar. Molta gent vol crear/editar/omplir articles, però no en sap i pensa que és molt díficil Repassar eixos articles de poquetes linies...no sembla seriós
  110. Caldria anar enllestint tot els que són esborranys o articles curts. El lector agraeix profusió de dades.
  111. Que es dediquin a ampliar articles bàsics com també augmentar el nombre d'articles. Caldria tenir molts complets els articles sobre la cultura d'aquí i el català.
  112. Possibilitat de fer reunions periòdiques per ampliar i compartir coneixements ( o de rebre mails amb la mateixa finalitat ).
  113. Continueu treballant en els articles més importants, esteu ajudant molta gent a aprendre i sou un model per esforçar-se en la vida quotidiana!
  114. No desanimar-se i seguint desenvolupant aquesta eina tan útil i emblemàtica.
  115. A per als finlandesos!
  116. Sóc editor. No hi tinc res a dir, només que si algú vol unir-se, endavant!
  117. Continuar expandint la nostra Viquipèdia.