Viquipèdia Discussió:Sondeig dels usuaris/2/11. Escriviu els suggeriments que volgueu deixar als editors de la Viquipèdia en català. No oblideu que vosaltres també podeu unir-vos-hi!

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Torna a aparèixer el tema de la quantitat i l'ortografia que ja he comentat a la pregunta 10.


Un tema important recurrent en diverses preguntes del sondeig és que no tothom troba fàcilment com començar a editar. Penso que en algun lloc visible hi hauria d'haver un manual bàsic molt simple i no gaire llarg (Primeres passes, manual bàsic, o com es vulgués dir) en el que s'expliqués de manera clara, entenedora i didàctica com es fa un article, pensant que la persona que el llegeix potser no sap per on començar (i que en alguns casos fins i tot poden ser persones amb poquíssims coneixements informàtics però si molts coneixements per aportar a la viquipèdia, com poden ser algunes persones grans als que els costen els temes tecnològics, o altres grups de persones)

I hauria de ser tan simple com dir de quina manera s'edita (--> pestanya) i posar un exemple explicant que es posa en negreta el concepte principal de l'article, com es fan els apartats (== Apartat ==), com es posa un enllaç extern, un apunt ràpid sobre la categorització, i potser també com es posa una imatge. Tot això en poquetes línies i amb enllaços a l'ajuda que amplïin aquesta informació. Que sigui ràpid i senzill de llegir, sense donar temps a que la gent es pugui "agobiar". Després, quan ja sàpiguen moure's, doncs miraran d'aprendre a posar taules, fer anar plantilles, ... que és el procés gradual que penso que hem anat fent tots.

La pàgina d'ajuda està molt bé però serveix quan ja saps el mínim. Faltaria donar aquesta informació bàsica pel que "aterra" aquí i no sap què és el primer que ha de fer ni on ha de fer "el primer clic". (Pel que fa a l'edició, podria ser com si tingués un llibre al davant i no sabés que es pot obrir ni com s'ha d'obrir)


Una altra cosa que podria obrir la viquipèdia és fer més visible la possibilitat de demanar articles a la carta. Si arriba algú aquí cercant un article i es troba que no hi és, però veu que pot demanar-lo i que en un temps prudencial veu que apareix doncs això aporta una utilitat suplementària al projecte i potser fa que, veient aquesta utilitat, decideixi participar-hi. Això que he fet és un comentari "ideal". La segona part és que després hi hagi gent que realment vagi fent aquestes "cançons demanades", cosa que jo sóc el primer en que ho he fet en molt poques ocasions.


És interessant un comentari que diu que cerca temes que són d'actualitat. Precisament en els darrers temps hi ha un grup de persones que incideix molt en aquest camp, el que em sembla molt positiu i pot atreure gent al projecte, saber que els temes que interessen en cada moment es poden trobar a la viquipèdia. Un dels punts forts de la viquipèdia és que cinc minuts més tard que hagin atorgatel premi nobel és possible que ja apregui a la viquipèdia, i una hora més tard potser hi ha la biografia del premiat (si no existia ja), tal com ha passat aquests darrers dies. Això pot fer que gent que parli sobre temes d'actualitat als seus blocs, o en altres llocs d'internet, acabi referenciant i enllaçant als articles de la viquipèdia perquè són els que hi ha més a mà i actualitzats.

--Puigalder (disc.) 15:44, 17 oct 2009 (CEST)