Vés al contingut

Viquipèdia:Versió 2001/Com Editar Una Pagina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo antic de la Viquipèdia
Logo antic de la Viquipèdia

Com editar una pagina

HomePage | RecentChanges | Preferences
You can edit this page right now! It's a free, community project


És molt fàcil editar una pàgina wiki. Només fes clic al link "edit" al principi o al final de la pàgina. Això et portarà a una pàgina amb un quadre de texte que conté el texte de la pàgina. Nomès has d'escriurer o modificar, i prèmer "Save" quan hagis acabat!

La resta d'aquesta pàgina és una demostració de varies tecniques wiki. Després de les primeres seccions, hauràs d'aprendre tu mateix prement el link "edit" (adalt i abaix) per veure tu mateix com s'aconsegueixen els diferents efectes!

Experts de wiki: siusplau afegiu a aquesta pàgina totes les noves funcions que s'activin/descobreixin. (Hi han varietats de software wiki. Wikipedia és un wiki "Usemod", cortesia de CliffordAdams?.)

Fer una nova pàgina

Dos maneres de fer una nova pàgina:

  1. Edita una pàgina vella i fica [[ abans del nom de la nova pàgina, i ]] després del nom. Per exemple, escriuries: [[la meva pagina]] . Llavors guardes la pàgina vella i torna al link [[la meva pagina]] que has creat. Apareixerà amb un signe ? desprès d'ell, com aquest: [la meva pagina]? . Fes clic al signe ?; això t'obrirà la nova pàgina. Reemplaça "Describe the new page here." amb el texte que vulguis a la pàgina!
  2. Escriu la URL de la nova pàgina a la línia d'adreces del teu explorador d'internet i prem return.

Per exemple, a l'URL de més amunt, reemplaçaries http://catalan.wikipedia.com/wiki/Com_editar_una_pagina amb la nova URL http://catalan.wikipedia.com/wiki/Nom_de_la_nova_pàgina i desprès faries return. Fixa't que, en la URL, espais en el títol de la pàgina s'han de convertir en subratllats ( _ ). Si escrius espais encomptes de subratllats, no funcionarà. Ademés assegura't de ficar la primera lletra de la teva pàgina en majúscules, o ningú podrà accedir-hi! El mateix passa amb els accents i símbols especials (dièresi, punts, etc.). No s'han de ficar. (Si encara estàs confós, mira "Anomenant pàgines" abaix.)


Bon exemple de recursió?. Proba'l!!!


Anomenant pàgines

Aquí hi han algunes notes importants sobre anomenar pàgines:

  • Generalment, mira [naming conventions]? and [Free Links]?.
  • Notice that in URLs spaces in the title are converted into underscores ( _ ). If you type spaces rather than underscores in your title, it won't work.
  • On pages themselves, a page title can have a lowercase letter first, [[like this]]--but the link points to a URL that has the first letter of the page title uppercase, Like_this .
  • You can still use the old page naming convention, which consists of mashing words together and capitalizing them, LikeThis?. (But, that doesn't necessarily mean that you should. Stylistically, this wiki is converging on a consensus that [free links]? are nicer.)
  • Don't use single quotes in titles. Sorry, but Plato's Republic won't work as a page name.

In sum, examine the following examples. Good links:

[[my new page]]
[[My new page]]
JimboWales
[[Platos Republic]]
[[Platos Republic|Plato's Republic]]

Bad links:

[[my_new_page]] (underscores not necessary)
[[My_new_page]] (underscores not necessary)
jimbowales (needs two capital letters)
[[Plato's Republic]] (will not link to the page you want it to link to)

HomePage | RecentChanges | Preferences
You can edit this page right now! It's a free, community project
Edit text of this page | View other revisions
Last edited March 22, 2001 4:29 pm (diff)