Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Batalla de Muret

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'artícle està molt bé. Ja he votat en conseqüència. Si el volguéssis millorar encara més podries:

1-Hi ha un parell de frases a antecedents que gramaticalment es podrien millorar

2-A l'edició francesa hi ha l'escut d'armes de montfort i d'altres cabdílls croats que es podrien incorporar a l'edició en català

3-En aquesta plana hi ha més armes de cabdill militars: http://perso.modulonet.fr/~earlyblazo/events/muret.htm

4-Ací també: http://usuarios.lycos.es/guerradesucesion/1213%20Batalla%20de%20Muretg.htm

5-Fora bo situar en un mapa global la vil·la de Muret

6-Es podria afegir un apartat sobre el monument commemoratiu de la batalla http://www.geocities.com/benplantat/muret.gif http://www.xtec.es/~apalau12/muret.jpg

7-S'ha de tenir en compte que els tractats de tudillen (1151) i cazola (1179) ja havia delimitat el repartiment d'hispània entre la corona d'aragó i la corona de castella. Des de visions romàntiques s'ha volgut atribuir a muret el final d'una política expansionaista cap al nord i l'inici de l'expansionisme cap al sud. Tudillen, 60 anys enrera, mostra que muret no implicà un canvi de política i que les línies d'expansió s'havien traçat molt abans.

8-Hi ha diverses hipòtesis sobre els esdeveniments de la batalla. Es pdoria incorporar un punt sobre les diferents versions alternatives existents: http://www.polemos.org/Members/FXHernandez/la-batalla-de-muret-1213/

9-un dels principals consellers de jaume I d'aragó era sant ramon de penyafort, dominic i introductor de la inquisició a catalunya 3 segles abans que a castella amb la missió de perseguir els càtars i jaume hi col·laborà. Dir que catalunya esdevingué un lloc de refugi del catarisme amparats per la corona és una "boutade" new age.

10- http://usuarios.lycos.es/historiador1969/alvira.htm --Georg-hessen (discussió) 14:37, 26 maig 2008 (CEST)

Sobre situar Muret al mapa, crec que el millor seria posar coordenades a l'article.
Sobre el refugi dels càtars a la Corona d'Aragó, força d'acord amb el príncep Jordi, però com que un cert exili de càtars cap aquí hi va haver, i a més ha estat magnificat amb vistes al turisme (vegeu sinó els sender dels Bons Homes) caldria parlar-ne, encara que sigui per posar les coses a lloc. El que no sé és si aquest és l'article més adient per parlar-ne ni si ja s'esmenta en algun altre article.--Pere prlpz (discussió) 15:11, 26 maig 2008 (CEST)
Respecte als escuts nobiliaris, en els quadres de guerres i batalles no els inclouen. En aquesta, s'ha inclòs els de comenge i foix entenent que no formaven part de la Corona, però Simó no actuava en nom del comtat de Carcassona sino que actuava en nom de França i de la Croada. Ara bé, en l'article sobre ell, si que caldria posar-lo. Afegits els tracats. Afegida la referència a Sant Ramon de Penyafort. De gramàtica ho sento, no dono més, mireu de corregir-la. --Panotxa (discussió) 06:41, 27 maig 2008 (CEST)

Respecte als monuments, no sé trobar on son (he vist dos diferents, l'estel·la i un monòlit), ni he trobat fotos lliures, podeu fer-vo vosaltres, si en trobeu les dades. Les versions alternatives que què parla FXHernandez miraré d'explicar-les en els propers dies. --Panotxa (discussió) 06:47, 27 maig 2008 (CEST)

Afegides les interpretacions --Panotxa (discussió) 06:41, 30 maig 2008 (CEST)
He revisat i afegit canvis en el text. He afegit la opció mapa a la plantilla de batalles. Per molt cool que pugin ser les coordenades, trobo que un mapa a primer vista ajuda molt ràpidament a situar l'acció. Si no et sembla bé lo dels mapes es pot eliminar. --Georg-hessen (discussió) 20:26, 31 maig 2008 (CEST)
Respecte als antecedents, es podria considerar la opció de desglossar-lo en dos parts. Primer els antecedents en si mateix i en cabat la decisió de Pere II d'Aragó d'acollir sota la seva protecció els comtes de tolosa, etc.