Xarxa viària per als vianants (el Masnou)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Xarxa viària per als vianants
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Masnou (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEscales dels carrers del Rector Pineda, de la Mare de Déu del Carme, de Sant Pere, pl. de l'Església, c. d'Antoni Gaudí, c. de Sant Josep i av. de Joan XXIII
Map
 41° 28′ 42″ N, 2° 18′ 42″ E / 41.478356°N,2.311544°E / 41.478356; 2.311544

La xarxa viària per als vianants és una obra del municipi del Masnou inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Existeix al Masnou una estructura de xarxes viàries que caracteritzen el nucli antic de la vila i que resol adequadament el desnivell produït per la configuració de les illes longitudinals, paral·leles al mar, i traçades expressament d'aquesta manera per a fer possible una millor vista al mar en forma de terrasses assolellades. Aquesta tipologia respon a l'activitat marinera del Masnou. Es tracta d'un traçat urbà a base d'escalinates i rampes perpendiculars al mar que va des del nivell del mar fins al punt més alt del poble, on hi ha l'església de Sant Pere, o fins a la mateixa alçada. Aquesta xarxa viària data del segle xix.

Els carrers més importants que formen part d'aquesta xarxa viària són: carrer del Rector Pineda, escales del carrer de la Mare de Déu del Carme, carrer de Sant Pere, carrer de les escales dels Xiprers, carrer d'accés a la plaça de l'Església, carrer d'Antoni Gaudí, carrer de Sant Josep i "Les seixanta escales" de l'avinguda de Joan XXIII.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Xarxa viària per als vianants
  1. «Xarxa viària per a vianants». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 octubre 2014].