Òscar Grau Gomar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Òscar Grau)
Infotaula de personaÒscar Grau Gomar
Biografia
Naixement30 juliol 1964 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójugador d'handbol Modifica el valor a Wikidata
Esporthandbol Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipPivot Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
FC Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
15 març 2023Cas Negreira Modifica el valor a Wikidata

Òscar Grau Gomar (Sabadell, 30 de juliol de 1964) és un exjugador d'handbol i dirigent esportiu català. Com a jugador ocupava la demarcació de pivot i va desenvolupar tota la seva carrera esportiva al FC Barcelona d'handbol; també va ser internacional amb la selecció espanyola. Actualment és el director executiu del Futbol Club Barcelona.

Trajectòria[modifica]

Es va formar en els equips escolars del Liceu Francès i de l'AES de Sarrià, fins a ingressar en l'equip júnior del FC Barcelona el 1982. La temporada 1985-86 va ascendir al primer equip professional, a les ordres de Valero Rivera. Es va mantenir en l'elit fins a abril de 1995, quan es va retirar a causa d'una lesió crònica de desgast a l'espatlla dreta. Entre els múltiples títols obtinguts en aquest període destaca la primera Copa d'Europa de la història de la secció, a més de tres Recopes, sis lligues ASOBAL i quatre Copes del Rei, entre altres trofeus.[1]

Com a homenatge a la seva trajectòria, el 2001 el club va retirar la seva samarreta amb el dorsal 2, que queda exhibida a la part alta del Palau Blaugrana.

Després de la seva retirada[modifica]

Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE, després de la seva retirada s'ha dedicat essencialment a la gestió esportiva. Va ser gerent de la Federació Catalana de Vela (1995-1999) i de la Federació Catalana d'Handbol (1999-2008). Entre 1997 i 2007 va ser comentarista tècnic en les retransmissions d'handbol de Televisió de Catalunya.

El 2010 va ser nomenat director gerent de la candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d'Hivern 2026. El 2015, després que es cancel·lés el projecte olímpic, Grau va tornar al FC Barcelona com a director de les FCB Escoles, la xarxa d'escoles del club repartides per tot el món. El 12 de setembre de 2016 va ser nomenat director executiu del FC Barcelona,[2][3] sota la presidència de Josep Maria Bartomeu.[4]

Selecció estatal[modifica]

Va disputar 45 partits amb la Selecció d'handbol d'Espanya, amb la qual va participar en el Campionat Mundial de 1993, finalitzant la cinquena posició.

Palmarès[modifica]

Campionats estatals[modifica]

Campionats internacionals[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]