Accenture

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAccenture Ltd.
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCotitzada en borsa
Indústriaindústria de consultoria de gestió, tecnologia de la informació i indústria de serveis professionals Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballconsultoria, serveis tecnològics i de subcontractació.
Forma jurídicaLimited Company (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1989 (amb el nom Andersen Consulting), Hamilton Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ÀmbitMultinacional
Membre deFundació Linux
Cambra de Comerç Alemanya-Suïssa
JS Foundation (en) Tradueix
Deutsche Gesellschaft für Wehrtechnik Modifica el valor a Wikidata
Borsa de cotització(NYSE ACN) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Executiu en capJulie Sweet (2019–) Modifica el valor a Wikidata
Persona rellevantDirector executiu: Pierre Nanterme. President: William D. Green
Empleats251.000 (Maig 2012)
Filial
Propietari de
Part deS&P 500 Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals25.313 milions de dòlars
Benefici net1.691 milions de dòlars
Actius totals12.398 milions de dòlars
Altres
Premis

Lloc webhttp://www.accenture.com Accenture.com
Facebook: accenture Twitter (X): Accenture Instagram: accenture LinkedIn: accenture Modifica el valor a Wikidata

Accenture Limited és una empresa multinacional dedicada a la prestació de serveis de consultoria, serveis tecnològics i de subcontractació. Va ser constituïda a Hamilton, Bermudes, encara que el dia 26 de maig de 2009 es va anunciar l'aprovació per part del comitè executiu del trasllat del seu domicili social a Irlanda.

La revista Fortune la va incloure en la seva llista de les 500 empreses més grans en nivell de ingressos,[1] i compta amb més de 244.000 empleats a 120 països.

En l'any fiscal finalitzat el 31 d'agost de 2010, la companyia va declarar uns ingressos nets de 23.090 milions de dòlars americans.[2]

La marca Accenture va ser creada el 2001, després d'abandonar el nom Andersen Consulting a causa del litigi mantingut amb l'empresa matriu Andersen Worldwide i al desprestigi del seu vessant auditor Arthur Andersen, involucrada en l'escàndol financer Enron, que va motivar el cessament de les seves activitats.[3]

Línies de treball[modifica]

Les quatre línies de treball anomenades per Accenture Workforces a tot el món, donen atenció als clients en les àrees de consultoria, tecnologia i subcontractació així com a la mateixa empresa. Això és gairebé sempre una designació interna, ja que els empleats d'Accenture treballen en equips barrejats per una varietat de raons operatives i de negoci.

  • Consulting: Enfocament en consultoria de gestió, treball de disseny del procés de producció i aplicació de tecnologies als negocis. Millora de vendes, lliurament i lideratge.
  • Services: La majoria se centren en els compromisos de subcontractació en les àrees d'operacions de negocis, informàtica, desenvolupament i manteniment d'aplicacions, serveis de suport tècnic i recursos humans. En el marc d'alguns acords de subcontractació, els equips dels clients interns pot ser "rebatejat" com els empleats d'Accenture alineats a aquesta força de treball. De vegades treballen en projectes de consultoria o com equips interns de l'empresa.
  • Solutions: Accenture Technology Solutions és la filial que se centra en les habilitats tecnològiques específiques que es necessiten per executar projectes o acords de subcontractació. Comprèn la majoria dels empleats d'Accenture a les seus de la companyia situades en els països en vies de desenvolupament com el Brasil, Mèxic, l'Índia i les Filipines.
  • Enterprise: Enfocament en la gestió i el suport a totes les activitats en negocis d'Accenture, inclosa la seguretat jurídica, de serveis, mercadotècnia i gestió financera del client.

Principals subsidiàries[modifica]

  • Coritel és la subsidiària espanyola d'Accenture per al desenvolupament de programari, fundada el 1984.
  • Accenture Outsourcing Services és la subsidiària espanyola d'Accenture per a subcontractació i externalització de serveis.
  • Avanade proveeix serveis de consultoria tecnològica i solucions per a la plataforma de programari Microsoft. Va començar com una aliança d'empreses entre Microsoft i Accenture, però ara més del 80% ha estat adquirida per Accenture.
  • Accenture Technology Solutions proporciona les habilitats tecnològiques enfocades als clients i comprèn tota la mà d'obra Solutions, incloent la majoria dels Accenture Delivery Centers situats als països en desenvolupament com les Filipines, Romania i països d'Amèrica Llatina com Mèxic, el Brasil o l'Argentina.
  • Navitaire ofereix solucions especialitzades per a les aerolínies i els ferrocarrils.
  • Accenture ofereix serveis de Serveis Federals directament a les entitats governamentals dels Estats Units, com els Departaments de Defensa, Seguretat Nacional i Justícia. Aquesta filial va ser constituïda específicament per complir amb un mandat del Congrés que diu que els contractistes de defensa tindran seu als Estats Units.
  • Accenture Defense Group proporciona serveis de gestió de documents, sistemes de tecnologia de la informació de programari i millora de processos de negoci estratègies per als governs, proveïdors de l'Estat, les empreses i les organitzacions transnacionals com l'Agència Espacial Europea.
  • Accenture SAP Solutions ofereix programari SAP als clients antics creats amb recursos Coritel BPM de SAP.
  • Digiplug ofereix fabricació de música i vídeo i serveis de lliurament als principals segells discogràfics, així com operadors sense fil i fabricants de dispositius mòbils de terminals a tot el món.
  • Accenture Mobility Services ajuda les empreses operadores desenvolupar i desplegar noves aplicacions que generen ingressos mòbils.
  • Accenture Interactive ajuda a les empreses a desenvolupar capacitats de màrqueting digital i optimitzar les seves inversions en màrqueting.
  • Accenture CAS proporciona la gestió de clients i solucions de mobilitat per a la indústria de béns de consum.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Accenture