Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióAgència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball
OSHA logo.svg
Europäische Agentur für Sicherheit und Gesundheitsschutz am Arbeitsplatz logo.svg

Lema Making Europe a safer, healthier and more productive place to work
Dades
Tipus agència de la Unió Europea
Història
Creació 18 juliol 1994
Organització i govern
Seu 
Empleats 67 (2019)
Empresa matriu Unió Europea

Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata

L'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball (EU-OSHA) constitueix un dels òrgans més importants de la política social de la Unió Europea (UE). També és un dels que presenta majors desafiaments: cada cinc segons un treballador de la UE es veu afectat per un accident laboral, i cada dues hores un mort per la mateixa causa.

Història[modifica]

Aquesta agència fou creada l'any 1996 per part del Consell de la Unió Europea per a recopilar, analitzar i divulgar informació relacionada amb la seguretat i salut en el treball.

Aquesta agència té la seva seu a la ciutat basca de Bilbao i compte amb una plantilla d'experts en seguretat i salut en el treball, comunicació i administració pública.

Missió i funcionament[modifica]

La principal missió de l'Agència és fer els llocs de treball europeus més saludables, segurs i productius, i en particular fomentar una cultura de la prevenció efectiva. Així mateix vol enfrontar-se a la diversitat que comporta la seguretat i la salut en el treball (SST) i a la necessitat d'incrementar la sensibilització en el centre de treball, una tasca que depassa els recursos i habilitats d'un sol Estat membre.

L'Agència està representada en els diferents Estats membres per una xarxa de «centres de referència», normalment les principals organitzacions responsables de la SST en els seus respectius països. Els centres de referència treballen a través de xarxes tripartides constituïdes per representants del govern, empresaris i treballadors. Aquesta estructura tripartida es reflecteix així mateix en la composició del consell d'administració de l'Agència.

Enllaços externs[modifica]