Vés al contingut

Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAgència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)
Dades
TipusEntitat pública depenent del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya
Història
Creació2001
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorJordi Mas i Castellà
Entitat matriuGeneralitat de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp://agaur.gencat.cat
Localització geogràfica
Map

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada l'any 2001, i és un instrument de la Generalitat de Catalunya per donar servei i suport a les persones i a les institucions que constitueixen el sistema universitari i de recerca a Catalunya. Correspon a l'Agència l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. Entitat de Dret Públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat. Participació de la Generalitat: Majoritària Directa.

Programa ICREA[modifica]

L'any 2008 la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats va crear el programa ICREA Acadèmia, amb l'objectiu d'incentivar l'excel·lència investigadora del personal docent i investigador doctor amb vinculació permanent a les universitats de Catalunya.[1] Es tracta d'un programa d'intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d'expansió de la seva activitat investigadora. El programa vol contribuir a l'impuls de la recerca i a la retenció de talent investigador dins del sistema universitari de Catalunya. Des de la seva creació s'han concedit més de 400 ajuts ICREA Acadèmia, mitjançant convocatòries anuals. Des de l'edició de 2024 aquest programa és gestionat per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).[2]

Referències[modifica]

  1. «Programa ICREA Acadèmia». [Consulta: 8 març 2021].
  2. «RESOLUCIÓ REU/1961/2024, de 3 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del Programa ICREA Acadèmia.». Genealitat de Catalunya, juny 2024. [Consulta: 26 juny 2024].