Ajuda:Detector de desambiguacions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Exemple d'enllaços a pàgines de desambiguacions detectades per l'eina.

El detector de desambiguacions de Viquipèdia marca amb fons vermell els enllaços dels articles amb enllaços interns a les pàgines de desambiguacions. Els articles, per regla general, no haurien de contenir enllaços a una pàgina de desambiguació, sinó a una dels articles de la mateixa, per a que així, en fer clic es mostri un article, en lloc de la pàgina de desambiguació.

Instal·lació[modifica]

Per instal·lar l'eina cal disposar d'un compte i estar registrat com a usuari. En Especial:Preferències, concretament en la secció "Ginys", es detallen totes les eines disponibles a Viquipèdia. El detector de desambiguacions és a la secció "Navegació". Marcant la casella al costat del text "Marca els enllaços cap a pàgines de desambiguació" activaràs l'eina.

Per a desinstal·lar l'eina basta amb desmarcar la caixa en les preferències i desar els canvis.

Configuracions personals[modifica]

El funcionament de l'eina pot configurar-se. La següent informació és vàlida per a qualsevol skin (vegeu la secció "Aparença" a Especial:Preferències).

En el pàgina pròpia . js es pot ampliar el seu camp d'aplicació a altres espais de noms a més de l'espai d'articles incloent el següent codi: bklCheckOnlyCheckMainNS = true;

El color per defecte és el rosa, però pot configurar-se. També el text que apareix com a superíndex al costat de l'enllaç (per defecte "Desam") és configurable.

Per dur a terme aquests canvis s'inclou el següent codi en el la pàgina pròpia .css:

.bkl-link-inner { background-color: lightgreen; }
.bkl-link-sup { display:"DS"; }

En l'exemple de dalt se substitueix el color per verd clar (lightgreen) i s'inclou l'abreviatura "DS" superíndex al costat de l'enllaç (perquè no es mostri cap text en el superíndex se substitueix per display:none ).

Inclusió de categories pròpies
En cas que es desitgi, l'eina també pot utilitzar-se per detectar enllaços a pàgines incloses en altres categories, actualment s'utilitza per detectar enllaços a les pàgines incloses en Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat. Els enllaços a les mateixes apareixen també en groc i amb una indicació en el superíndex. En l'exemple següent, que igualment s'hauria d'incloure en la pàgina pròpia . js, s'inclouen també els enllaços a articles que tenen la plantilla {{falten referències}}, i per tant, amb informació no verificable.
if( window.bklCheck ) bklCheck.cat['Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat'] = {
	className   : 'bkl-link bkl-link-inner',
	titleAppend : ' (falten referències)',
	htmlAppend  : '<sup class="bkl-link-sup">Ref</sup>'
};

Els articles inclosos en subcategories de la que s'indica, no es rastregen.

Informació tècnica[modifica]

Aquesta eina es basa en la API de Viquipèdia. Cada vegada que es carregui una pàgina es comproven les categories a què pertanyen tots les pàgines enllaçades i es comprova si pertanyen a la categoria de desambiguacions o a altres que s'hagin inclòs (p.ex. articles sense referències). En cas positiu s'acoloreix l'enllaç intern corresponent.

El codi Javascript de l'eina es troba a MediaWiki:Gadget-bkl-check.js.

Vegeu també[modifica]

Autor[modifica]

L'autor del script és l'usuari APPER de la Viquipèdia en alemany.

Activar-ho[modifica]