Albert VII

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Albert VII d'Àustria».
Infotaula de personaAlbert VII
Albert el Bell

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Albrecht VII. von Mecklenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 juliol 1486 Modifica el valor a Wikidata
Wismar Modifica el valor a Wikidata
Mort7 gener 1547 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Schwerin Modifica el valor a Wikidata
SepulturaAbadia de Doberan Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc de Mecklenburg (1507-1520)
Duc de Mecklenburg (Güstrow) (1520-1547)
FamíliaCasa de Mecklemburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAnna de Brandenburg
FillsUlric III de Mecklenburg, Christopher, Duke of Mecklenburg (en) Tradueix, Charles I (en) Tradueix, Anna de Mecklemburg, Joan Albert I de Mecklenburg-Schwerin, Georg von Mecklenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesMagne II
GermansSophie of Mecklenburg (en) Tradueix, Catherine of Mecklenburg (en) Tradueix, Anne de Mecklembourg-Schwerin, Enric V de Mecklenburg-Schwerin i Eric II, Duke of Mecklenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 141538838 Modifica el valor a Wikidata

Albert el Bell o Albert VII de Mecklenburg (25 de juliol del 1486 -7 de gener del 1547) Va governar el ducat en morir son pare el 16 de març del 1507, en indivisió amb els seus germans Enric V i Eric II. Després de la divisió pactada al contracte de Neubrandenburg, un acord privat conclòs el 7 de maig de 1520 va obtenir el «ducat parcial» de Mecklenburg-Güstrow, tot i que la divisió no va ser reconeguda de iure al nivell del Sacre Imperi Romanogermànic.

Va oposar-se a la Reforma Protestant, mentrestant son germà Enric V n'era un promotor. Quan Cristià II de Dinamarca va ser destronat i empresonat quan va provar reconquerir Dinamarca, Albert VII, amb l'ajuda de les ciutats de la lliga hanseàtica de Lübeck, Hamburg i Wismar va adquirir el tron de Cristià II el 8 d'abril del 1835. El seu rival Cristià III va assetjar Copenhaguen per terra i per mar fins que Albert va capitular el 29 de juliol del 1536 en renunciar totes les seves pretensions a la corona danesa. Un tempteig d'adquirir la corona de Suècia en 1542-43 també va fracassar.

A més de les seves ambicions polítiques, durant el seu regne va fomentar la construcció d'un primer tram del Canal de Wallenstein, una baula essencial en la creació d'una ruta comercial navegable interior entre el Wismar al Mar Bàltic, l'Elba i Lüneburg, un vell somni dels comerciants hanseàtics, més curt que la via de mar, que, a més era controlada per Dinamarca, un veí no sempre amic.

Família[modifica]

Anna de Brandenburg

Era el tercer fill del duc Magne II de Mecklenburg. El 17 de gener del 1524 amb la princesa Anna (1507-1567), filla de l'elector de Brandenburg Joaquim I. Tenien deu fills, dels quals quatre van morir poc després de néixer.

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Albert VII
  • Sellmer, Lutz. Albrecht VII. von Mecklenburg und die Grafenfehde (1534-1536) (en alemany). Frankfurt del Main: Ed. Lang, 1999, p. 499 (Beiträge zur schleswig-holsteinischen und skandinavischen Geschichte). ISBN 9783631332146. 
  • Arbre genealògic de la nissaga dels Mecklenburg: vegeu Wigger, Friedrich «Stammtafeln des Großherzoglichen Hauses von Meklenburg» (en alemany). Jahrbücher des Vereins für Mecklenburgische Geschichte und Altertumskunde, 1885 vol. 50, pàg. 111-326 [Consulta: 10 desembre 2014].