Aliança Siciliana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAliança Siciliana
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaregionalisme
autonomisme regional
conservadorisme nacionalista Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticadreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2005
FundadorNello Musumeci Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició2007 Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Aliança Siciliana fou un moviment polític autonomista sorgit a Sicília, fundat per l'europarlamentari Nello Musumeci escindit d'Alleanza Nazionale, i únicament tenia base regional. L'octubre de 2007 es va integrar en el moviment "La Destra", fundat per Francesco Storace. Segons els fundadors el moviment era d'inspiració cristiana i social de la civilització europea i mediterrània, ques es proposava garantir les aspiracions de creixement socioeconòmic i la tutela de la identitat cultural del poble sicilià.

Aliança Siciliana debutà electoralment a les eleccions legislatives italianes de 2006 celebrades el 9 i 10 d'abril, presentant llista pròpia per al Senat en la circumscripció de Sicília. El moviment es presentà al marges de les grans coalicions a causa del vet de l'Alleanza Nazionale per l'apropament d'Aliança Siciliana a la Casa de les Llibertats dirigida pel candidat Silvio Berlusconi. Va obtenir l'1,42% dels vots sicilians, insuficients, per a obtenir cap senador. .

A les eleccions regionals de Sicília de 2006 decidí no aliar-se amb cap de les dues grans coalicions i presentà com a candidat a la presidència al seu propi cap, Nello Musumeci, en contraposició a Salvatore Cuffaro (Cdl) i Rita Borsellino (L'Unione).
Musumeci obtingué el 5,3% dels vots per la presidència, però el seu partit només va obtenir el 2,4%, lluny del 5% necessari per a obtenir diputat a l'Assemblea Regional Siciliana.

Pel novembre de 2006 el partit formà un pacte federatiu amb el Moviment per l'Autonomia de Raffaele Lombardo, que esdevindria operatiu a les pròximes conteses electorals.[1]

El juliol de 2007 Nello Musumeci obrí la possibilitat d'aliança amb La Destra de Francesco Storace, culminada amb l'adhesió del 7 d'octubre de 2007, decidida en el 2n Congrés General celebrat vora Le Ciminiere a Catània. La moció que preveia la confluència del moviment de Musumeci tenia com a primer firmant Gino Ioppolo, president de la direcció regional, i fou aprovada per aclamació d'unanimitat.[2]

Referències[modifica]

  1. «Un'alleanza per l'autonomia». Arxivat de l'original el 2007-09-28. [Consulta: 4 gener 2009].
  2. «Alleanzasiciliana.it». [Consulta: 22 juliol 2012].[Enllaç no actiu]

Enllaços externs[modifica]