Amatori Lodi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAmatori Lodi
Amatori Wasken Lodi
Dades
Tipusequip esportiu Modifica el valor a Wikidata
Creació1965
Activitat
Esporthoquei sobre patins Modifica el valor a Wikidata
LligaSèrie A1 italiana
Instal·lació esportiva del clubPalaCastellotti (en) TradueixLodi (Itàlia) . 2.800  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaItàlia Gianni Blanchetti
Entrenador principalItàlia Pierluigi Bresciani
Equipament esportiu

Lloc webamatoriwaskenlodi.it Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Amatori Wasken Lodi, més conegut com a Amatori Lodi, és un club d'hoquei sobre patins de la localitat italiana de Lodi[1] que actualment disputa la SèrieA1 italiana. Fundat l'any 1965, els seus partits com a local els disputa al Palazzetto dello Sport Eugenio Castellotti, amb una capacitat per 2.655 espectadors.

El seu primer títol l'aconseguí l'any 1978 en alçar-se amb la Copa d'Itàlia, mentre que la temporada 1980/81 aconseguia la Lliga, fet que li permeté disputar la Copa d'Europa d'hoquei patins masculina de l'any 1982, arribant a la final, que perdé davant del poderós FC Barcelona. Posteriorment, l'any 1987 aconseguí la Copa de la CERS al derrotar el CE Noia a la final.

D'altra banda, la temporada 1994 s'alçà amb la Recopa d'Europa d'hoquei patins, derrotant el CP Voltregà a la final. La temporada 1995 i 1996 també disputà la final de la Recopa d'Europa, però en aquestes dues ocasions fou derrotat pel Roller Monza i el HC Liceo, respectivament.

Palmarès[modifica]

Referències[modifica]

  1. Error en arxiuurl o arxiudata.Urso, Santi. «Benvenuti a Lodi, la capitale dell'hockey» pàg. 15. Corriere della Sera, 10-12-2010. [Consulta: 20 desembre 2010].

Enllaços externs[modifica]