Aristòfon d'Azènia

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaAristòfon d'Azènia
Dades biogràfiques
Naixement Azenia
Mort Atenes
Activitat professional
Ocupació Polític
Modifica dades a Wikidata

Aristòfon d'Azènia fou un orador atenenc que va viure al final de la guerra del Peloponès. No es conserva cap dels seus discursos, però Demòstenes el tractà amb molt de respecte.

Fou ambaixador a Esparta el 412 aC juntament amb Lespòdios i Melèsies, nomenat pel govern oligàrquic del Quatre-cents. Durant l'arcontat d'Euclides el 404 aC va proposar una llei que tot i que va beneficiar a l'estat va perjudicar a moltes famílies atenenques, en la qual proposava que no es podia ser ciutadà atenenc si la mare no havia estat una dona lliure. Va proposar altres lleis que el feren més i més popular.

Ell mateix diu que fou acusat 75 vegades d'haver fet propostes il·legals i que sempre fou absolt. Aristòfon per la seva banda va acusar, entre d'altres, a Ifícrates i Timoteu (354 aC) dels que deia s'havien beneficiat de suborns de Quios i de Rodes. Timoteu fou condemnat sense proves només sota la paraula d'Aristòfon.

Encara l'any 354 aC va defensar la llei de Leptines d'Atenes contra Demòstenes. Devia morir poc després, ja que no torna a ser esmentat viu.