Arthur Coleman Danto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaArthur Coleman Danto

Arthur Danto (2012) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r gener 1924 Modifica el valor a Wikidata
Ann Arbor (Michigan) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 octubre 2013 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Manhattan (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsArthur C. Danto
FormacióUniversitat Estatal Wayne
Universitat de Colúmbia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFilosofia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Nova York Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócrític d'art
Activitat1951 Modifica el valor a Wikidata –  2009 Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Colúmbia Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Influències
Premis

Arthur Coleman Danto (Ann Arbor (Michigan), 1 de gener de 1924 - Nova York, 25 d'octubre de 2013[1]) era un crític d'art estatunidenc, professor i filòsof. Sobretot, és conegut pel seu treball en estètica i filosofia de la història, encara que ha treballat en diferents camps.

El professor Danto treballà a la Universitat de Colúmbia de Nova York des de 1951, com a professor des de 1966. Va ser beneficiari de moltes beques i subvencions incloent-hi dos Guggenheim Fellowships, ACLS i Fulbright i va ser vicepresident i president de l'American Philosophical Association, així com president de l'American Society for Aesthetics. Danto fou l'autor de nombrosos llibres, incloent-hi Nietzsche as Philosopher, Mysticism and Morality, The Transfiguration of the Commonplace, Narration and Knowledge, Connections to the World: The Basic Concepts of Philosophy, i Encounters and Reflections: Art in the Historical Present, una col·lecció de crítica de l'art que va ser guanyadora del National Book Critics Circle guardonat per la crítica el 1990. El seu llibre més recent és Unnatural Wonders: Essays from the Gap Between Art and Life .

Va treballar com a crític d'art per The Nation i va publicar articles en nombrosos en diaris i revistes. A més a més, fou editor del Journal of Philosophy i editor de referència d'altres publicacions.

El professor Arthur Danto també va col·laborar amb els caps de redacció de Naked Punch Review i Artforum.

Referències[modifica]

  1. Johnson, Ken «Arthur C. Danto, a Philosopher of Art, Is Dead at 89». The New York Times, 27-10-2013 [Consulta: 12 novembre 2013].