Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióArxiu del So i de la Imatge de Mallorca
Dades
Nom curtASIM Modifica el valor a Wikidata
Tipusarxiu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació11 maig 1999

Lloc webweb.conselldemallorca.cat… Modifica el valor a Wikidata

L'Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM) és un arxiu especialitzat en patrimoni audiovisual: cinema, fotografia, música, vídeo, història oral, en relació a l'illa de Mallorca. És de lliure accés per a tota la ciutadania.[1] Es va estrenar l'11 de maig del 1999. Depèn de la Secció d'Arxius i Patrimoni Documental de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.[2]

L'Arxiu del So i de la Imatge va néixer amb l'objectiu de localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l'illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport. Ofereix serveis d'accés i de consulta; serveix de reprografia, d'acord amb la normativa del Departament de Cultura, una biblioteca auxiliar i hemeroteca especialitzades en fotografia, música i cinema. A més organitza activitats culturals i educatives: exposicions, convocatòries, visites concertades per a grups escolars i per a públic especialitzat.

Bibliografia[modifica]

  • Aguiló i Ribas, Catalina; Mulet, Maria Josep. Guia d'arxius, col·leccions i fons fotogràfics i cinematogràfics de les Balears (1840-1967). Palma Sa Nostra: Caixa de Balears, 2004. 
  • Arxiu del So i de la Imatge;. Palma: Consell de Mallorca, Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports, 2012. 
  • Aguiló i Ribas, Catalina; Mulet i Gutiérrez, Maria Josep «Arxius cinematogràfics de les Balears (1840-1967). Conclusions i perspectives» (pdf). Imatge i Recerca : Jornades Antoni Varés, 2006, 2006, pàg. 6.

Referències[modifica]

  1. Aguiló & Mulet, 2004, p. 60-62.
  2. «Arxius, publicacions i museus etnològics». Generalitat de Catalunya, s.d.. [Consulta: 2 maig 2015]. «Pel que fa a arxius, destaquen l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca, que compta amb l'Arxiu d'Història Oral Joan Miralles i el conegut com a Tonades de Feina. Els Arxius d'Imatge i So de Menorca i d'Eivissa tenen, ambdós, fons sonors, gràfics i audiovisuals interessants. Del de Menorca destaquen els sis fons de la Secció Filmoteca, que documenten diferents activitats econòmiques en desús.»

Enllaços externs[modifica]