Atmosfear

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula jocAtmosfear
Tipus joc de taula
Modifica dades a Wikidata

Atmosfear és una sèrie de jocs de taula[1] editat en 1991 per Phillip Tanner i Brett Clements.[2]

Nightmare[modifica]

Va ser el primer joc de la sèrie. Es requeria un mínim de 3 jugadors i tenia un màxim de 6. Abans de començar el joc els jugadors agafaven un petit tros de paper i allà escrivien el seu pitjor malson. Després, els jugadors encenien el casset inclòs i començava una compta enrere d'una hora. El joc consistia a aconseguir com a mínim una clau de cada i anar al centre del tauler. Allà, el jugador agafaria un malson, i si aconseguia el d'alguna altra persona, parava el vídeo i era declarat guanyador. Si això no s'aconseguia en el temps límit, el Gatekeeper (el personatge del casset) era anomenat vencedor.

El nom de Nightmare va ser més tard canviat per Atmosfear, per a la publicació fora dels Estats Units, Canadà i Austràlia, per exemple, a Anglaterra, perquè no es confongués amb la versió de joc de taula de Knightmare. El joc ha tingut moltes seqüeles, sota els dos noms, Nightmare i Atmosfear.

Els emissaris[modifica]

Va ser una gran millora a la sèrie. Presentava per primera vegada els emissaris, els dominants dels 6 terror-toris (territoris que componien el tauler), els quals eren Gevaudà, l'home llop, Helin, el poltergeist, Khufu, la momia, Anne de Chantraine, la bruixa, Baró Samedi, el zombi i Elisabeth Bàthory, la vampira. La partida consistia en més o menys que Nightmare, però amb més contingut.

El guardià[modifica]

En aquest, el Gatekeeper (el guardià) presidia el joc, aquesta vegada, en un DVD. Cada partida era diferent, i oferia mini-jocs interactius (dins de la mateixa partida).

Khufu la mòmia[modifica]

En aquest, Khufu la mòmia presidia el joc. El joc s'ambientava en la piràmide-casino de Khufu, on reptava als emissaris a una mena de joc d'apostes. L'objectiu del joc és aconseguir col·locar els teus 4 escarabats, un en cada habitació del tauler, i després reptar a Khufu al Repte Final de Khufu, una mena de poker. Però, per col·locar els escarabats s'havia de guanyar l'aposta de l'aposent indicat. El problema era que Khufu apareixeria contínuament en la pantalla, amb un humor bastant peculiar, castigant a la gent com si fossin insectes i fent el joc impossible.

En aquesta nova seqüela apareix per primera vegada Medusa, la gorgona, que, atès que Khufu era qui presidia el joc, no podia estar jugant-hi, per això necessitava un substitut.

Referències[modifica]

  1. Marketing in Europe, Edicions 374-379 (en anglès). Economist Intelligence Unit, 1994, p. 58. 
  2. The Bulletin (en anglès). vol 116. J. Haynes and J.F. Archibald, 1994, p. 36.