Augusta Sofia de Sulzbach

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAugusta Sofia de Sulzbach

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 novembre 1624 Modifica el valor a Wikidata
Sulzbach-Rosenberg Modifica el valor a Wikidata
Mort30 abril 1682 Modifica el valor a Wikidata (57 anys)
Nuremberg Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia Wittelsbach Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFrancesc Eusebi de Lobkowicz Modifica el valor a Wikidata
FillsFerran August de Lobkowicz Modifica el valor a Wikidata
ParesAuguste de Palatinat-Soulzbach Modifica el valor a Wikidata  i Hedwig of Schleswig-Holstein-Gottorp (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansAnna Sophie (en) Tradueix, Jean Louis de Palatinat-Soulzbach, Philippe-Florian de Palatinat-Soulzbach i Cristià August de Sulzbach Modifica el valor a Wikidata

Augusta Sofia de Sulzbach (en alemany Auguste Sophie von Pfalz-Sulzbach) va néixer a Sulzbach (Alemanya) el 22 de novembre de 1624 i va morir a Nuremberg el 30 d'abril de 1682. Era una noble alemanya filla del comte palatí i duc August de Sulzbach (1582-1632) i d'Hedwig de Schleswig-Holstein-Gottorp (1603-1657).

Va rebre una estricta educació protestant, quan després de la mort del seu pare va ser posada sota la tutela de la seva bestia, la reina de Suècia Maria Elionor de Brandenburg a la població de Nyköping. Per això el seu casament amb el príncep Francesc Eusebi de Lobkowicz, practicant catòlic, va causar un gran enrenou. Augusta Sofia es va fer càrrec del castell de Neustadt, i hi va fixar la seva residència, des d'on va afavorir polítiques de tolerància envers els protestants. Després de la mort del seu marit, es va traslladar a Nuremberg, on va morir, i fou enterrada a l'església de Sant Llorenç.

Matrimoni i fills[modifica]

El 6 de febrer de 1653 es va casar amb Francesc Eusebi de Lobkowicz (1609-1677), fill del Canceller de Bohèmia Adalbert Zdenka de Lobkowicz (1568-1628) i de la baronessa Polyxena de Pernstein (1566-1642). El matrimoni va tenir cinc fills:

Bibliografia[modifica]

  • Adam Wolf: Fürst Wenzel Lobkowitz: erster geheimer Rath Kaiser Leopold's I., 1609-1677; sein Leben und Wirken, Wilhelm Braumüller, Wien, 1869, S. 40 ff.

Enllaços externs[modifica]