Bòbila Nova

(S'ha redirigit des de: Bòbila Nova (Palafrugell))
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Bòbila Nova
Imatge
Vista exterior de la Bòbila Nova (1992)
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer del Terme
Palafrugell (Baix Empordà)
Map
 41° 55′ 17″ N, 3° 10′ 04″ E / 41.92138°N,3.1679°E / 41.92138; 3.1679

La Bòbila Nova és un espai creat l'any 1920 per l'empresa Manufacturas del Corcho. Actualment és el lloc d'una urbanització. Compta amb una plaça i una escultura de ferro forjat dedicada a Antonio Miguel Ramírez i també s'hi ubica el Jutjat de Pau de Palafrugell.

Història[modifica]

Passeig central de la Bòbila Nova (Arxiu d'imatges Museu del Suro)

L'èxit comercial de l'aglomerat negre va portar a l'empresa a l'última gran inversió arquitectònica en el municipi de Palafrugell, la Bòbila Nova, construïda el 1920. Aquesta recinte, situat als afores, constava de diverses naus adossades amb un gran pati al que, el 1925, s'hi va fer arribar un ramal del ferrocarril de via estreta que comunicava Palamós amb Girona. Els nombrosos incendis que va patir aquesta fàbrica van impedir el reconeixement de la tipologia de les cobertes originals. Abans de la seva demolició part dels edificis tenien cobertes sobre encavalcades de fusta i ferro, i d'altres descansaven sobre de triangulars metàl·liques.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Martí, Àngela. «Manufactures del Suro, “Can Mario”. Ressenya històrica dels edificis». Arxivat de l'original el 2011-09-07. [Consulta: 17 agost 2012].

Bibliografia[modifica]