Bandera de Tonga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera de Tonga
Detalls
Tipusbandera nacional Modifica el valor a Wikidata
ÚsBandera civil i d'Estat — Insígnia d'Estat i civil
Subjectes representatscamper, cantó i creu grega Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perTonga Modifica el valor a Wikidata
Adoptat4 novembre 1875 Modifica el valor a Wikidata
Colorsroig i blanc Modifica el valor a Wikidata
Detalls
ÚsInsígnia naval

La primera versió de la bandera de Tonga fou una tela blanca amb una creu grega vermella el 1862, però era molt semblant a l'emblema de la Creu Roja, que s'havia adoptat el 22 d'agost de 1864. Aquest fet va provocar que es fes un redisseny d'aquesta primera bandera i es desplacés la creu al quadrant superior esquerre, es mantenia el fons blanc en aquest quadrant, però per a la resta de la bandera es feia servir un to vermell, com el de la creu.

La constitució de 1875 precisa que la bandera no pot ser mai modificada.[1] La forma actual de la bandera s'atribueix al príncep Uelingatoni Ngu Tupoumalohi i al clergue metodista wesley Shirley Baker. En la primera assemblea de Tonga, el 1862, el rei George Tupou I va declarar que el seu vot era que volia una bandera que contingués la creu on Jesús fou mort i que el color fos vermell, per mostrar la sang que va vessar en aquesta creu.

El 13 de setembre de 1985 es va adoptar un pavelló de guerra.[2] Aquesta està formada per una creu grega vermella i la creu de Sant Jordi de la bandera anglesa. També havia de ser l'estendard de les forces armades.[3]

Banderes històriques[modifica]

Altres banderes[modifica]

Referències[modifica]

  1. PDF Act of Constitution of Tonga, clause 47
  2. «Naval Flags and Armed Forces Ensign (Tonga)» (en anglès). Flags of the World. Arxivat de l'original el 2013-05-14. [Consulta: 2 juliol 2013].
  3. Flags and Arms across the World, Whitney Smith, 1980

Enllaços externs[modifica]

  • «Tonga». Informació de la bandera
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bandera de Tonga