Blasco Eximénez d'Arenós

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaBlasco Eximénez d'Arenós
Modifica les dades a Wikidata

Blasco Eximénis d'Arenós dit "el Major" (?-1273/1274) va ser un cavaller del llinatge valencià dels Arenós, tercer senyor d'Arenós. Fill d'Eximén Pérez de Tarazona.

Matrimoni i descendents[modifica]

Es casà el 1242, al castell d'Arenós, amb Alda Ferrández Aba-Omahet, filla de Zayd Abu Zayd, amb qui tingué:

Biografia[modifica]

« El 6 de desembre del 1269 a Saragoça Arnau de Peralta, bisbe de Saragoça i lo Capitol de l'església de Sant Salvador, per consideració a la devoció de don Blasch Exemen, senyor d'Arenos, i de sa muller dona Alda, los hi concedexen la mitat deis delmes de les esglesies y vil·les de Arenoso, Vilamalefa, Vilafermosa, Cortes, bueynegro, Andilla, Villamalur, Jodar...

El 6 d'abril del 1271, a Arenós, Blasco Eiximén d'Arenós atorga la carta pobla del lloc d'Arenós, en favor de deu pobladors i de tots els seus habitants.

L'11 de desembre del 1271, a Vilafermosa, es va confederá amb Blasco d'Alagon contra tots els enemics del món, de pleito i de guerra, en cort o fora de cort. Tenia dos segells grands pendents, de cera. El 1º de les armes d'Alagón y el 2º dels d'Arenós, com está a aquesta margen, que son tres faxas ondellades, relevades en camp. Sapiganse els colors, que les que están aquí lineades han de estar en camp y son las relevades.

»

[Qui?]

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]