Bloody Disgusting

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesBloody Disgusting
Tipuslloc web Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici2001 Modifica el valor a Wikidata
Propietat deThe Collective Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Temacinema de terror Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbloody-disgusting.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: co0189525 Rottentomatoes: critics/source/1667 TMDB.org: 15157
Facebook: BloodyDisgusting Twitter (X): BDisgusting Instagram: bdisgusting LinkedIn: bloody-disgusting-llc Youtube: BDHorrorTrailersandClips Modifica el valor a Wikidata

Bloody Disgusting és una empresa multimèdia nord-americana, que va començar com un diari en línia centrat en el gènere de terror especialitzat en serveis d'informació. Va cobrir diversos mitjans de terror, inclosos: cinema, televisió, videojocs, còmics i música. L'empresa es va expandir a altres mitjans, com ara publicitat, xarxes de podcasts, cinema, televisió, mitjans de streaming i gestió.

Adam Wingard és un dels cineastes que ha treballat amb la productora Bloody Disgusting

L'estudi de producció cinematogràfica va desenvolupar i produir la franquícia V/H/S, una col·lecció de sis pel·lícules de fals metratge apropiat, dues pel·lícules derivades i una minisèrie.

Història[modifica]

Bloody Disgusting va ser fundada l'any 2001 per Brad Miska (amb el pseudònim de Mr. Disgusting) i Tom Owen,[1]que dirigeixen el lloc juntament amb l'actual editor director John Squires. El 2007, el lloc tenia 1,5 milions de visitants únics i 20 milions de pàgines vistes cada mes.[2] El setembre de 2007, The Collective, una empresa de gestió amb seu a Beverly Hills va comprar una participació minoritària.[3] El 2011 Bloody Disgusting va començar la distribució i producció de pel·lícules[4] que han guanyat premis i han generat l'exitosa franquícia V/H/S.

El 2011, Bloody Disgusting es va associar amb The Collective i AMC Entertainment Holdings Inc. per crear una companyia de distribució anomenada Bloody Disgusting Selects. La nova filial s'ha especialitzat a oferir una estrena més àmplia per a cineastes independents. La companyia va comprar els drets de distribució de pel·lícules que es van estrenar inicialment en festivals de cinema, amb ubicacions a AMC Theatres que s'encarregaven de l'estrena exclusiva en cinemes. Després d'això, les pel·lícules van ser distribuïdes pel conglomerat a través de l'associació de The Collective amb Vivendi Universal i en plataformes de DVD, Blu-ray i VOD.[5][6]

Bloody Disgusting ha treballat sobretot en projectes amb escriptors, directors i actors de gènere com Adam Wingard, Simon Barrett, David Bruckner, Roxanne Benjamin, Joe Swanberg, AJ Bowen, Amy Seimetz, TI West, Radio Silence, Glenn McQuaid, Steven C Miller, Jonny Weston, Jason Eisner, Eduardo Sanchez, Greg Hale, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Marcel Sarmiento, Nacho Vigalondo, Patrick Horvath, Sion Sono, i Trent Haaga.

L'octubre de 2021, Cinedigm va comprar Bloody Disgusting als copropietaris/cofundadors Brad Miska i Tom Owen, als socis comercials Peter Lutrell i Heather Lutrell i al copropietari Michael Green l'empresa del qual, The Collective, havia estat propietari d'una gran participació a l’empresa anteriorment. Cinedigm té la intenció d'ampliar Bloody Disgusting a gran escala.[7] L'octubre de 2021, Cinedigm va assignar la gestió del seu servei subsidiari de streaming Screambox a l'equip de Bloody Disgusting. La col·laboració reinventarà el servei de streaming, amb la intenció d'ampliar el seu contingut i els llançaments originals.[8] El novembre de 2022 Screambox va anunciar el rellançament del nou "Bloody Disgusting aprovat". El servei de streaming va incloure un redisseny, un canvi de cost, un augment de la varietat de contingut i canvis d'accessibilitat. En el seu llançament, el streamer va incloure més de 700 títols disponibles. El servei de reproducció original de Bloody Disgusting, Bloody Disgusting TV, es va traslladar a la navegació Screambox.[9]

Producció de pel·lícules[modifica]

A mesura que Bloody Disgusting va créixer, va evolucionar fins a convertir-se en una productora cinematogràfica, llançant pel·lícules favorites del gènere de terror i pel·lícules guardonades.

Bloody Disgusting Selects[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Site of the Week: Bloody-Disgusting». AMC. Arxivat de l'original el 2016-12-21. [Consulta: 6 març 2016].
  2. Hefflinger, Mark. «The Collective Buys Horror Film Site Bloody-Disgusting.com». DMW Daily, 13-09-2007. Arxivat de l'original el 24 juliol 2008. [Consulta: 9 novembre 2007].
  3. Graser, Marc «Collective nabs Bloody-Disgusting». Variety, 12-09-2007 [Consulta: 9 novembre 2007].
  4. Zeitchik, Steve «Horror site Bloody Disgusting now a movie producer, distributor» (en anglès). Los Angeles Times, 14-10-2011 [Consulta: 11 juliol 2018].
  5. Barton, Steve. «Bloody Disgusting, The Collective, and AMC Launch Film Series» (en anglès americà), 10-03-2011. [Consulta: 20 juny 2023].
  6. Donato, Matt. «Bloody Disgusting Selects: This Is Only The Beginning». We Got This Covered, 2012.
  7. Spangler, Todd. «Cinedigm Buys Bloody Disgusting, Taking Bigger Cut at Horror (EXCLUSIVE)» (en anglès americà), 21-09-2021. [Consulta: 20 juny 2023].
  8. Miska, Brad. «Horror Streaming Service SCREAMBOX Relaunches With Bloody Disgusting In the Driver's Seat!». Bloody Disgusting, 20-10-2021. [Consulta: 8 novembre 2022].
  9. Miska, Brad. «The Bloody Disgusting Era of SCREAMBOX Has Begun!». Bloody Disgusting, 04-11-2022. [Consulta: 8 novembre 2022].

Enllaços externs[modifica]