Bosc Estatal del Conflent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaBosc Estatal del Conflent
TipusBosc estatal Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConflent (Catalunya del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Espècies conservadesAvet blanc, Pi negre, Pi roig, Faig, Roure martinenc, Alzina i Roure de fulla gran

El Bosc Estatal del Conflent (Forêt Domaniale de Conflent, en francès) és un bosc de 2.313 ha d'extensió, aproximadament, de nou termes comunals de la comarca del Conflent, a la Catalunya del Nord.

Està situat[1] al nord del Bosc Estatal del Canigó, en els vessants septentrionals i més baixos del Massís del Canigó, sempre a la dreta de la Tet. Té el codi d'identificació de l'ONF[2] F16245U.

S'estén al llarg de nou comunes conflentines: Castell de Vernet, Clarà i Villerac, Cornellà de Conflent, Escaró, Fillols, Fullà, Saorra, Serdinyà, Soanyes i Vernet.

El bosc està sotmès a una explotació gestionada per l'Office National des Forêts (ONF), atès que la propietat del bosc és estatal, procedent d'antigues possessions reials.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «33 - Castell, 40 - Clarà i Villerac, 46 - Cornellà de Conflent, 58 - Escaró, 65 - Fillols i 72 - Fullà». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Becat, Joan. «116 - Saorra i Torèn, 161 - Serdinyà i Joncet, 163 - Soanyes i Marians i 188 - Vernet». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol-el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Castell de Vernet, Clarà i Villerac, Cornellà de Conflent, Escaró, Fillols, Fullà, Saorra, Serdinyà, Soanyes i Vernet.». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Enllaços externs[modifica]