Bressol

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Bressol antic

Un bressol és un tipus de llit petit per a nadons. Els bressols tenen la característica específica de tenir barrots sobre proteccions laterals per evitar caigudes durant el son. Els bressols tradicionals tenien peus semicirculars que servien per balancejada i així induir el somni del nadó. No obstant això, actualment, la majoria presenta potes estàndard amb rodes. Aquestes compleixen la doble funció de dotar-les de mobilitat i de permetre gronxar als nadons.

El bressol ( Le berceau , 1872, Orsay) de Berthe Morisot. Exemple d'un bressol amb dosser

Hi ha molts models de bressols fabricats en diferents materials: fusta, plàstic, metall, etc. Alguns bressols petits de nadons incorporen una mena de dosser del qual pengen les vestidures per protegir el nen de la llum o com a mer element estètic. Sobre el mateix, sovint es lliguen llaços o es penja un cascavell o altres elements sonors com mòbils (peces articulades amb elements penjants que es mouen per distreure l'atenció del nadó). Per fer-les més agradables a la vista, alguns bressols es vesteixen amb faldilles que s'adornen amb cintes, llaços o altres objectes estètics.

Els models de bressol per a nens de fins a tres o quatre anys són més grans i tenen els laterals alts per prevenir salts o caigudes. En alguns casos, una de les parets és practicable es pot moure o retirar per ficar o treure el nen amb menor esforç.

Els bressols solen utilitzar un matalàs d'escuma per poder tallar a mida i ser més confortable que el de molles.

Bressol de viatge. Bressol plegable que s'utilitza per desplaçaments. L'estructura es plega sobre si mateixa per ocupar el mínim espai.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bressol Modifica l'enllaç a Wikidata