Vés al contingut

Buenos días, Madrid

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualBuenos días, Madrid
Tipusprograma de televisió i programa de ràdio Modifica el valor a Wikidata
Gèneremagazín i contenidor televisiu Modifica el valor a Wikidata
PresentadorEly del Valle Modifica el valor a Wikidata
ProductoraRadio Televisión Madrid Modifica el valor a Wikidata
País de produccióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTelemadrid i Onda Madrid Modifica el valor a Wikidata
Primer programa3 octubre 1994 Modifica el valor a Wikidata
Premis
Més informació
Web oficialtelemadrid.es… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0346217 Facebook: BuenosDiasMadridTM Twitter (X): BuenosDiasTM Modifica el valor a Wikidata

Buenos días, Madrid s un programa televisiu-radiofònic matinal, que s'emet de dilluns a divendres en Telemadrid, on és presentat per Ricardo Altable i Isabel González mentre que a Onda Madrid, és presentat per Juan Pablo Colmenarejo i Ely del Valle.[1]

Format[modifica]

L'espai s'emet de 7.00 a 11.30 en Telemadrid conduït per Ricardo Altable i Isabel Gónzalez i a Onda Madrid presentat i dirigit per Juan Pablo Colmenarejo i Ely del Valle. A Onda Madrid de 6.00 a 10.00 del matí és presentat per Juan Pablo Colmenarejo i de 10.05 a 13.00 per Ely del Valle.

En la seva versió televisiva, el format compta amb connexions amb més reporters distribuïts en directe per tota la comunitat per a fer un programa pròxim al ciutadà i atent a les demandes dels espectadors.

El programa s'estructura en tres grans blocs. El primer, fins a les 8.30 és un contenidor d'actualitat i informació de servei públic, amb l'última hora de les carreteres, el Metre, els Rodalia i el temps, al costat d'altres continguts informatius d'última hora. A més, té butlletins informatius actualitzats a les 7.00, 7.30, 8.00, 9.00 i 10.00 del matí.

De 8.30 a 10.30 és l'espai per a la tertúlia i les entrevistes.

Els periodistes Cristina Fallarás i Alfonso Merlos protagonitzen diàriament la secció La réplica, en la qual tots dos s'enfronten i debaten, amb dues visions diametralment oposades, sobre els temes d'actualitat de cada jornada.

En l'última franja del programa, fins a les 11.30, es dona rellevància a la crònica de successos i hi ha també taula de crònica social amb grans signatures de la premsa rosa: María Eugenia Yagüe, Consuelo Font, Eduardo Verbo, Nacho Gay i Jaime Peñafiel. A més, la periodista Amalia Enríquez és l'encarregada de les entrevistes en profunditat a les celebrities.

Entre els col·laboradors estan també el presentador Luis Quevedo i el cap de l'àrea de salut de Radio Televisión Madrid Alipio Gutiérrez, que té una secció sobre salud.

Història[modifica]

Buenos días, Madrid va néixer el 1994 com a informatiu televisiu matinal.[2] Des de l'any 2000 fins a 2002 va ser conduït per Alipio Gutiérrez i Inma Aguilar.

En 2002 Alipio Gutiérrez va assumir la direcció del programa i el va acompanyar en la presentació Begoña Tormo. En juliol de 2008 Alipio va marxar de Telemadrid per a dirigir el ja extint Esta mañana a La 1 i li va substituir Jota Abril. Al setembre de 2010 Begoña Tormo va abandonar la primera línia del programa i va ser substituïda per Isabel Gónzalez. El setembre de 2011 Jota Abril va deixar el magazín per a fer-se càrrec de la presentació de Telenoticias 1 en la mateixa cadena. Des d'aquest moment el programa va estar presentat per Mercedes Landete i Isabel González. Al desembre de 2012 va finalitzar la primera etapa de 18 anys a la queal va succeir una aturada de més de 4 anys i mig.

L'11 de setembre de 2017 el programa va tornar a Onda Madrid de la mà d'Alipio Gutiérrez i Begoña Tormo.

A la setmana següent, el 18 de setembre de 2017, el reconegut magazín televisiu també va tornar a Telemadrid amb Santi Acosta, Marta Landín i Cristina Ortega. Des del 21 de maig a l'1 de juny de 2018 Santi Acosta va ser apartat del programa i va deixar d'aparèixer-hi de manera definitiva el 22 de juny de 2018.[3] Entre el 25 de juny i el 7 de setembre de 2018 Valentín Ortega es va fer càrrec del programa juntament amb Cristina Ortega i Marta Landín.

Des del 3 de setembre de 2018 el programa a Onda Madrid el condueixen Juan Pablo Colmenarejo i Ely del Valle.

A partir del 10 de setembre de 2018 el programa en Telemadrid és presentat per Ricardo Altable i Verónica Sanz. Al setembre de 2019 Verónica Sanz abandona l'espai per a copresentar La Sexta noche i és substituïda per Isabel Gónzalez.

El programa ha servit com a pedrera i trampolí televisiu, per a diverses cares conegudes, com: Roberto Brasero, actualment en Antena 3; Edurne Arbeloa; David Moreno; Esther Nguema, Saúl Montes o Noelia Jiménez.

Reconeixements[modifica]

Premis Iris
Any Categoria Resultat
2003 Millor programa informatiu autonòmic Nominat
2004 Millor programa informatiu autonòmic Guanyador
2005 Millor programa informatiu autonòmic Nominat

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]