Byron Houston

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaByron Houston
Biografia
Naixement22 novembre 1969 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Watonga (Oklahoma) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Estatal d'Oklahoma a Stillwater Modifica el valor a Wikidata
Alçada196 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójugador de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Activitat1992 Modifica el valor a Wikidata –  2001 Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
LligaDivisió I de bàsquet masculí de l'NCAA i NBA Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipAler pivot Modifica el valor a Wikidata
Elecció al draft perChicago Bulls Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
Club Joventut Badalona
Seattle SuperSonics
Sacramento Kings
CSK VVS Samara
Arka Gdynia
Quad City Thunder
Baloncesto León
Golden State Warriors
1988–1992 Oklahoma State Cowboys basketball (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Participà en
1999Jocs Panamericans de 1999 Modifica el valor a Wikidata
Família
PareCurtis Perry Modifica el valor a Wikidata

NBA: 780 ACB: 20201478

Byron Dwight Houston (Watonga, Oklahoma, 22 de novembre de 1969) és un exjugador de bàsquet nord-americà que va disputar 4 temporades en l'NBA, jugant a Golden State Warriors, Seattle SuperSonics i Sacramento Kings. Amb 1.96 metres d'alçada podia jugar d'aler i també, a causa de la seva corpulència, d'aler pivot. És fill del també exjugador Curtis Perry.

Carrera esportiva[modifica]

Houston es va matricular a la Universitat d'Oklahoma State, on va jugar quatre temporades. En els seus quatre anys amb els Cowboys va fer una mitjana de 18,7 punts, 9,4 rebots i 1,6 assistències, finalitzant com el màxim encistellador en la història de la Universitat d'Oklahoma State, arribant a ser conegut com el "nou Barkley". Houston va ser triat en el lloc 27 del Draft de l'NBA del 1992 pels Chicago Bulls. No obstant això, va ser traspassat a Golden State Warriors, on va passar les seves primeres dues temporades a la lliga. En les temporades 1994-95 i 1995-96 va passar per Seattle SuperSonics i Sacramento Kings sense gaire protagonisme.

Houston va marxar a Espanya i va provar fortuna en el Bàsquet Lleó, on va recuperar el seu millor nivell amb 14.8 punts i 7.2 rebots. Houston va estar a punt de liderar els lleonesos a una final de Copa del Rei que haguessin jugat a casa, però el Joventut es va dur aquell partit. Després va passar per Filipines amb el Pasig City Pop Cola, per la CBA amb el Quad City Thunder, i per Puerto Rico i Rússia, abans de signar amb el Prokom Trefl Sopot polonès. A Polònia va tornar a recuperar sensacions amb 17.7 punts i 10.6 rebots en la temporada 1998-99. La NBA no va cedir als seus jugadors i va ser seleccionat pel seu país per al Torneig de les Amèriques, on es va portar l'or, i als Jocs Panamericans, que van acabar en plata (derrota davant Brasil a la final).

L'any 2000 va tornar a l'ACB de la mà del Pintures Bruguer Badalona. Va jugar 12 partits i va deixar el club per problemes personals en el mes de desembre. Després va jugar un parell de temporades a la International Basket League amb els Sant Louis Swarn.[1] A partir de llavors totes les notícies publicades sobre ell estan relacionades amb diversos escàndols per exhibicionisme, pels quals va ser condemnat al seu país.[2]

Referències[modifica]

  1. Byron Houston jugador a l'ACB
  2. «Byron Houston: En la lista de ‘sex offenders' por exhibicionismo» (en castellà). Endesa Basket Lover, 10-08-2016 [Consulta: 6 juliol 2018].