Cabot Cove

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Cabot Cove és un poble imaginari de Maine en el qual l'escriptora de novel·les d'intriga fictícia Jessica Beatrice Fletcher (interpretada per Angela Lansbury), protagonista de S'ha escrit un crim, resideix i on transcorren alguns episodis d'aquesta sèrie de misteri. També hi resideixen altres personatges d'aquesta sèrie, com el metge del poble, el doctor Seth Hazlitt (interpretat per William Windom), el xèrif, primer Amos Tupper (interpretat per Tom Bosley) i després Mortimer Metger (interpretat per Ron Masak), o les xafarderes de la perruqueria de la Loretta.

Característiques[modifica]

És un poble litoral encantador situat a Maine, a la costa del Nord-est dels Estats Units d'Amèrica. Té una població de 3560 habitants (tal com es pot veure al cartell del començament d'alguns episodis de la sèrie, en els quals es veu l'entrada al poble).

Economia[modifica]

Segons la sèrie, la principal activitat econòmica d'aquest municipi és tradicionalment la pesca i tot el que hi està relacionat, però es pot notar clarament l'apogeu del sector immobiliari en el fet que una de les millors amigues de la Jessica Fletcher és una agent immobiliària pròspera i també en què hi ha molts inversors interessats a participar en projectes urbanístics desmesurats, davant dels quals la senyora Fletcher, gran defensora de la moral i d'allò correcte, sempre està en contra per por que afectin l'"encant tradicional i la tranquil·litat dels veïns de Cabot Cove". Cal remarcar que aquests inversors normalment són forasters i estan involucrats en crims i escàndols que ocorren al poble. Un altre sector molt important és el turisme, ja que aquesta localitat atrau molta gent provinent de Nova York que hi va a pescar i a gaudir de la tranquil·litat que s'hi respira, exceptuant, és clar, els crims que hi succeeixen.

Política[modifica]

Durant tota la sèrie hi ha sempre el mateix alcalde, el qual és bastant inexpert i ineficient i és votat simplement per costum i per falta de candidats potables. No sembla que es dediqui gaire al seu càrrec i també està involucrat en algunes xafarderies, una de les quals gairebé li fa perdre la seva bona reputació i les eleccions.

Se sospita que si la Jessica Fletcher es presentés a les eleccions municipals, les guanyaria per la seva fama i la seva personalitat afable, però no s'hi presenta per falta de temps i pel fet que no creu que fos bona alcaldessa, a més, és clar, que no aspira a cap càrrec per presumir-ne.

El cas del doctor Hazlitt és similar, ja que guanyaria les eleccions perquè tothom sap que és molt intel·ligent i un "home com cal".

En una ocasió l'agent immobiliària amiga de la Jessica, aprofitant un complot que perjudica greument l'honor de l'alcalde d'aquell moment, es presenta a les eleccions prometent polítiques favorables a les dones, però al final les acaba guanyant el candidat de sempre perquè el complot és descobert i investigat per la Jessica Fletcher, el xèrif i els seus amics, que evidentment resolen el conflicte i restauren el mal que havia fet.

Història[modifica]

Segons la sèrie, Cabot Cove és un dels pobles més antics de Maine i dels EUA, ja que fou fundat al segle XVII. Tots els seus habitants estan orgullosos d'aquest fet.

Va ser en aquesta localitat on es va lliurar la famosa batalla de Cabot Cove de la Guerra d'Independència dels Estats Units (cada any se'n fa una recreació el dia en el qual succeí). Seria oportú destacar la llegenda de Joshua Peabody, un heroi d'aquesta batalla que provenia del poble, però la seva existència no està demostrada i una part dels vilatans opinen que va existir (entre ells la seva suposada família i la majoria del poble) i un altre grup opina que no va existir i que es tracta d'una bestiesa o "conte de la vora del foc" (entre ells el doctor Hazlitt, el qual, com a científic, només creu allò comprovable). Aquestes dues faccions es troben en un estat de confrontació quan es tracta aquest tema. La senyora Fletcher es manté neutral en aquest enfronament perquè creu tant pot ésser cert com no, però no vol enemistar-se amb ningú per això.