Can Cavaller (Bescanó)

Per a altres significats, vegeu «Can Cavaller (Canet d'Adri)».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Cavaller
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBescanó (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióProp de la ctra. de Santa Coloma, Estanyol (Bescanó, Gironès)
Map
 41° 56′ 00″ N, 2° 43′ 56″ E / 41.93321°N,2.73232°E / 41.93321; 2.73232
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20781 Modifica el valor a Wikidata

Can Cavaller o Caballé[1] és un monument al disseminat d'Estanyol al municipi de Bescanó (Gironès) protegit com a bé cultural d'interès local. Edifici de tres plantes cobert amb teulada a dues vessants. A l'interior presenta l'estructura clàssica de tres crugies paral·leles, la central de doble amplada dividida perpendicularment per un gran arc rebaixat de pedra i al fons l'escala que mena al primer pis amb una gran sala i habitacions a banda i banda.

Les naus estan cobertes amb volta bufada de rajoles i a la primera planta amb embigat de fusta. Les habitacions de decoració barroca tenen cambril amb motllures, fornícules de guix i sostre d'enteixinat. La façana mostra un portal dovellat, un escut amb frontó partit i rellotge de sol, i tres arcades de mig punt al graner. El parament és esgrafiat amb sanefa sota el ràfec de la teulada.[2] A la façana hi ha gravada la següent inscripció: JAUME BATLLA I ASTRADER ME FESIT A YUNY 1630. A la part del darrere hi ha altres cossos afegits posteriorment. Actualment s'utilitza com a casa de colònies.[2]

Referències[modifica]

  1. pàgina oficial
  2. 2,0 2,1 «Can Cavaller». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 novembre 2012].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Cavaller