Vés al contingut

Can Cervera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Cervera
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsplugues de Llobregat Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAnselm Clavé Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 22′ N, 2° 05′ E / 41.37°N,2.09°E / 41.37; 2.09
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC18891 Modifica el valor a Wikidata

Can Cervera és una masia d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) catalogada com a bé cultural d'interès local.[1] Ha donat nom a tota la zona sud del terme d'Esplugues.

Descripció[modifica]

L'antiga masia està orientada a llevant. La coberta és a dues aigües i presenta un ràfec paral·lel a terra. La façana horitzontal presenta simetria a finestres i balcons. Les ampliacions del segle xix es caracteritzen per presentar elements neoclàssics, de les finestres i balcons; la construcció, a la façana principal, d'una balconada recolzada sobre pilars de ferro rematats amb capitells; i la realització de la torre, amb coberta a quatre aigües i ràfec acabat en fusta. L'exterior està estucat en color rosat.[1]

Història[modifica]

La primera notícia es troba en el Cadastre de l'any 1716, on es menciona Josep Cervera, notari de Barcelona, propietari d'una casa en despoblat sobre el terme de l'Hospitalet de Llobregat. El 1770, el Baró de Maldà en va donar fe de l'existència. Al segle xix, fou reformada com a casa d'estiueig.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Can Cervera». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General del Patrimoni Cultural.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Cervera
  • «Can Cervera». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.