Carles Fité Castellana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarles Fité Castellana

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement4 novembre 1978 Modifica el valor a Wikidata (45 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
MitjansEsport3, Mega
Premis

Lloc webcarlesfite.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): carlesfite Modifica el valor a Wikidata

Carles Fité Castellana (Sabadell, Vallès Occidental, 4 de novembre de 1978) és un periodista català que col·labora en diferents mitjans. Va treballar com a corresponsal d'esports de RAC 1 a Madrid i també a la cadena COPE des de 1998 fins a 2010,[1] quan va deixar de ser sotsdirector d'esports de la cadena, el seu càrrec en aquell moment, després de la renovació de l'àrea d'esports de la COPE i l'entrada de Paco González com a responsable d'esports de la cadena.

Va començar la seva carrera a Matadepera Ràdio on transmetia els partits del CE Sabadell amb Toni Padilla. En aquesta emissora va ocupar càrrecs directius i va participar en diferents programes, com "Els més sonats" o les populars transmissions de la gala dels Oscars.[2]

Posteriorment va començar a treballar a la redacció d'esports de la Cadena COPE a Barcelona. Durant un any va ser el micròfon sense fils en els partits del RCD Espanyol, tot i que va adquirir notorietat posteriorment en els partits del FC Barcelona.[2] Durant un breu període va dirigir el programa Viatge en la nit a Ràdio Sabadell amb Toni Padilla, Quim Domènech i Raul Moreno.[2]

El novembre del 2010 es va convertir en el corresponsal d'esports de RAC 1 a Madrid centrat en la informació sobre el Reial Madrid i també col·laborava puntualment a la tertúlia Futboleros de Marca TV.[3] Es va presentar com alcaldable a les eleccions municipals de 2007 a Matadepera pel PAM (Proposta Activa de Matadepera).[4][5] El dia 30 d'agost surt per primer cop al programa Punto Pelota (canal Interconomia).

Actualment apareix setmanalment al programa d'actualitat i entreteniment Onze, a Esport3, al Chiringuito de Jugones a Mega i presenta dos programes en col·laboració amb la Federació Catalana de Futbol: La Frontal, que s'emet per Esport3 i L'Orsai, que s'emet per La Xarxa.

És soci del CE Sabadell, club de la seva ciutat. A més, té una penya amb el seu nom fundada per aficionats argentins arlequinats.[6]

Referències[modifica]

  1. Twitter personal de Carles Fité
  2. 2,0 2,1 2,2 «mejor periodista deportivo espanol». 20 minutos, 12-05-2009. [Consulta: 18 juliol 2011].
  3. «Carles Fité abandona la COPE al no encontrar hueco en Deportes» (en castellà). Libertad Digital, 14-10-2010. [Consulta: 18 juliol 2011].
  4. El alcaldable en Matadepera del socio de Esquerra trabaja en la radio article a La Vanguardia, secció VIVIR pag. 6. 26 de maig de 2007 (castellà)
  5. «Carles Fité, alcaldable de Matadepera». Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 8 gener 2011].
  6. «Argentins arlequinats». El 9, 10-03-2007. [Consulta: 18 juliol 2011].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carles Fité Castellana