Casa Ramon Costajussà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Ramon Costajussà
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Renom i Costa Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme
noucentisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer Gràcia, 4-6 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 32′ 50″ N, 2° 06′ 28″ E / 41.5473°N,2.1077°E / 41.5473; 2.1077
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC27739 Modifica el valor a Wikidata

Casa Ramon Costajussà és un edifici catalogat com a monument del municipi de Sabadell (Vallès Occidental) protegit com a bé cultural d'interès local. Està situada al carrer de Gràcia, 4-6.

Descripció[modifica]

Casa familiar que utilitza en la seva decoració elements modernistes juntament amb d'altres d'arrels classicista. L'edifici ha sofert diferents modificacions com són l'addició d'un nou pis, i també la planta baixa, a conseqüència de la instal·lació de comerços.[1]

Destaca en la composició de la façana, la menor alçada del segon i tercer pis respecte del primer. La distribució és simètrica, marcant l'eix la porta d'entrada i els balcons centrals dels pisos superiors. Les plantes intermèdies han preservat la decoració i distribució originals. Aquesta segueix un esquema que la divideix en tres parts, senyalades per les obertures del mur, en aquest cas els balcons. Els dos laterals mostren la mateixa composició consistent en un balcó de forma semicilíndrica, la llum del mateix amb forma el·líptica, i que es converteix, a la part superior, en la base del balcó del segon pis. Aquest darrer està decorat amb tres columnes amb èntasi i capitell amb volutes que suporten la finestra. Les baranes dels balcons mostren una alternança (de dalt a baix i de dreta a esquerra) en el material que consisteix en el ferro forjat i unes balustrades amb petites columnetes en les que el perfil segueix un joc de línies corbes.[1]

A la façana hi ha un placa commemorativa en record del sacerdot Camil Geis, que va viure en aquesta casa des del 1929 fins que es va morir, el 1986.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Casa Ramon Costajussà». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 abril 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Ramon Costajussà