Vés al contingut

Casa de Bonaventura Bassegoda i Amigó

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Casa de Bonaventura Bassegoda i Amigó
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteBonaventura Bassegoda i Amigó
Construcció1909
Característiques
Estil arquitectònicModernisme, eclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Masnou (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de Sant Felip, 105. El Masnou (Maresme)
Map
 41° 28′ 52″ N, 2° 19′ 22″ E / 41.481036°N,2.322703°E / 41.481036; 2.322703
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC8588 Modifica el valor a Wikidata

La casa de Bonaventura Bassegoda i Amigó és un edifici del municipi del Masnou (Maresme) protegit com a bé cultural d'interès local.

Història

[modifica]

Fou la casa de l'arquitecte Bonaventura Bassegoda Amigó, i ell mateix la va projectar l'any 1909. Antigament era coneguda com a ca l'Antònia de la Llet. Actualment també és coneguda com a Can Joan de la Llet.[1]

Descripció

[modifica]

És una casa entre mitgeres de planta rectangular alineada al pla del carrer que consta de planta baixa, dos pisos i un terrat. La planta baixa és ocupada per la porta d'accés i una finestra; el primer pis està format per dos grans balcons que ocupen la major part de la façana; el segon pis el componen quatre finestres d'arc rebaixat separats per columnetes.

Exteriorment tota la importància recau sobre la façana. La façana es disposa simètricament: a la planta baixa, la porta d'accés i la finestra lateral enreixada; el pis principal s'obre amb dos grans balcons d'arcs apuntats ornats amb ceràmica i un escut de Sant Jordi esculpit al centre. La decoració és absolutament eclèctica: mosaics de rajola als voltants de les finestres dels balcons, capitells amb elements vegetals, i al centre de la façana un element ornamental amb la figura de Sant Jordi. Als mosaics ceràmics s'hi pot observar una rosa i un compàs, símbols de la professió d'arquitecte. El pis superior, de menor alçada, presenta una galeria de quatre arcs carpanells entre columnes. Corona l'edifici la barana del terrat, que combina l'obra i el ferro.[2]

Referències

[modifica]
  1. Fitxa "08118/143 - Casa Bassegoda" a "patrimonicultural.diba.cat"
  2. «Casa de Bonaventura Bassegoda i Amigó». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 juliol 2016].