Christopher McDonald

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChristopher McDonald

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 febrer 1955 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióHobart and William Smith Colleges Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor de televisió, actor de gènere, actor, actor de cinema, actor de veu Modifica el valor a Wikidata
Activitat1982 Modifica el valor a Wikidata –

IMDB: nm0001520 Allocine: 11909 Rottentomatoes: celebrity/christopher_mcdonald Allmovie: p47257 Metacritic: person/christopher-mcdonald IBDB: 397573 AFI: 172221 TMDB.org: 4443
Last fm: Christopher+McDonald Musicbrainz: 72d9518b-0cc7-4528-b5dc-0c464643dd6e Discogs: 5895625 Modifica el valor a Wikidata

Christopher McDonald és un actor estatunidenc, conegut per interpretar personatges pomposos, arrogants i/o infames, com Shooter McGavin a Happy Gilmore o Tappy Tibbons a Rèquiem per un somni.

Biografia[modifica]

Vida personal[modifica]

McDonald va néixer el 15 de febrer de 1955 a la Ciutat de Nova York, fill de Patrícia, una professora i agent immobiliària, i de James McDonald, educador[1] Va créixer a Romulus, Nova York i està llicenciat pel Hobart College a Geneva, Nova York, on era un membre actiu de la Societat Kappa Alpha. McDonald està casat amb Lupe Gidley i són pares de quatre fills. Té cinc germans que sobreviuen després de la mort del seu germà més jove, actor Daniel McDonald (1960 - 2007), que va morir el dia del 52è aniversari de Christopher. És un fan dels Buffalo Bills.

Carrera[modifica]

McDonald ha fet nombrosos papers al cinema i a la de pel·lícula i televisió, sovint com a actor secundari. La seva filmografia inclou Thelma i Louise, Grumpy Old Men, Flubber, The Faculty, La tempesta perfecta, House Arrest, Dirty Work, American Pie 5: The Naked Mile, Broken Flowers i Spy Kids 2: Island of Lost Dreams. El 1994 feia de protagonista en la pel·lícula Terminal Velocity com a agressiu membre de la de màfia russa al costat de Charlie Sheen.

A la televisió, juntament amb papers a les sèries Family Law, North Shore and Veronica's Closet, McDonald també ha fet aparicions com a convidat a Cheers, Riptide, Knight Rider, The Sopranos, Home Improvement i Star Trek: The Next Generation com el tinent Richard Castillo. El seu treball de veu inclou l'agent governamental Kent Mansley en la pel·lícula de dibuixos animats The Iron Giant. També va posar la veu al pare de Superman a Superman: The Animated Series i posteriorment a un molt més vell Superman a Batman Beyond. Ha recordat amb gran afecte aquests papers, dient que en gaudia perquè era (i continua sent) admirador de Superman i perquè eren en total contrast amb els papers pels quals és famós. Ha substituït a Burt Reynolds com Boss Hogg a The Dukes of Hazzard: The Beginning.

També va intervenir en el vídeo musical de Peter Gabriel a la cançó The Barry Williams Show. També va reemplaçar Robert De Niro a Midnight Run; va interpretar a "Jack Walsh" a tres pel·lícules de TV: Another Midnight Run, Midnight Runaround, i Midnight Run for Your Life.

Va interpretar el jugador de beisbol Joe DiMaggio a la sèrie The Bronx Is Burning.

McDonald ha pogut interpretar una gamma àmplia de personatges. A Happy Gilmore, The Dukes of Hazzard: The Beginning i Dirty Work, McDonald feia de canalla tortuós.

Filmografia[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Christopher McDonald