Cercle d'amics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Circle of Friends)
Infotaula de pel·lículaCercle d'amics
Circle of Friends Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióPat O’Connor Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióFrank Price, Arlene Sellers i Alex Winitsky Modifica el valor a Wikidata
GuióAndrew Davies Modifica el valor a Wikidata
MúsicaMichael Kamen Modifica el valor a Wikidata
FotografiaKenneth MacMillan Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJohn Jympson Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorSavoy Pictures, Rank Organisation, Castle Rock Entertainment i Turner Entertainment Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenIrlanda, Regne Unit i Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1995 Modifica el valor a Wikidata
Durada103 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enCircle of Friends Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama, pel·lícula basada en una novel·la i cinema romàntic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióDublín Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0112679 Filmaffinity: 443462 Allocine: 31000 Rottentomatoes: m/circle_of_friends Letterboxd: circle-of-friends Mojo: circleoffriends Allmovie: v134568 TCM: 70950 Metacritic: movie/circle-of-friends TV.com: movies/circle-of-friends AFI: 59848 TMDB.org: 22625 Modifica el valor a Wikidata

Cercle d'amics[1] (títol original en anglès Circle of Friends) és una pel·lícula de 1995, dirigida per Pat O'Connor i coproduïda per Irlanda, Regne Unit i EUA.

Es basa en la novel·la homònima de Maeve Binchy (1990).[2]

Minnie Driver va guanyar el premi de la Chicago Film Critics Association a l'actriu més prometedora pel seu paper en aquesta pel·lícula.[3][4]

Argument[modifica]

La pel·lícula retrata la Irlanda dels anys 50 i les experiències de Bernadette "Benny" Hogan i les seves dues amigues, Eve Malone i Nan Mahon. Se'ns presenten durant la infantesa, quan fan la seva primera comunió: Benny és filla única, estimada pels seus pares, Eve és orfe i ha estat criada per monges, i Nan és pobre però destaca per la seva bellesa.

Uns anys més tard ja són a la Universitat de Dublín, on Benny s'enamora de Jack Foley, fill d'un metge que pretén seguir els passos del seu pare encara que n'està gaire convençut. Les noies visiten Dublín i una Nan madura i sofisticada, conscient del seu efecte embruixador sobre el sexe oposat, s'embolica amb el benestant Simon Westward.

La catòlica Benny es resisteix a tenir relacions sexuals, cosa que no agrada a en Jack, mentre que Nan, que creu que Simon veritablement se l'estima, dona el pas endavant. El pare de Benny mor, i aquesta ha de deixar la universitat i de veure en Jack per quedar-se a la botiga amb en Sean Walsh, que s'hi vol casar.

Nan es queda embarassada i Simon l'abandona, oferint-li diners. Desesperada, acut a un bar, on troba Jack borratxo; no triga a seduir-lo, i posteriorment li diu que el fill que espera és seu, per tal d'obligar-lo a casar-s'hi. Ell hi accedeix, creient que és el més honorable, i deicideix explicar-ho tot a Benny, qui queda dessolada.

Però Eve esbrina la veritat i fa front a Nan en una festa, i la seva mentida surt a la llum; aquesta reconeix que no pot criar el seu fill en un matrimoni basat en mentides, i trenca el seu compromís amb Jack. Nan demana a Benny i Jack que la perdonin pel seu acte de desesperació, i marxa a Anglaterra per començar de nou amb la seva criatura.

A la sastreria, Sean intenta violar Benny a la seva habitació i aquesta, en la seva lluita per desfer-se'n, descobreix el munt de diners que Sean ha estat malversat de la seva família durant anys. Demana que ell deixar, i fa, declarant que se li destini ser un spinster pel que fa a la resta de la seva vida.

Jack va a visitar Benny per tal de recuperar-la, però aquesta està poc disposada a perdonar-lo tan fàcilment i li diu que passarà bastant de temps perquè es guanyi la seva confiança una altra vegada. Demostra la seva paciència i humilitat i Benny finalment cedeix i accepta el seu amor i proposta de matrimoni.

Repartiment[modifica]

Localitzacions[modifica]

La pel·lícula va ser rodada a Burnham Beeches (Buckinghamshire, Anglaterra) i a Irlanda (Dublín i el Comtat de Kilkenny).[5]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]