Confort

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El confort (gal·licisme de confort) és allò que produeix benestar i comoditats. Qualsevol sensació agradable o desagradable que senti l'ésser humà li impedeix concentrar-se en el que ha de fer. La millor sensació global durant l'activitat és la de no sentir res, indiferència davant de l'ambient. Aquesta situació és el confort. Al cap i a la fi, per realitzar una activitat l'ésser humà ha d'ignorar l'ambient, ha de tenir confort.

Per exemple temperatura confort és la temperatura en la qual el cos se sent còmode, aquesta temperatura se sol utilitzar en els comerços per crear un espai agradable a l'usuari i que convidi a romandre temps en el.

La paraula prové del francès confort, i aquesta, al seu torn, de l'anglès comfort. Això ens indica clarament que els primers que van començar a gaudir d'aquest benestar van ser els pobles de parla anglosaxona que van anar estenent-la. Això no significa que en els altres pobles del món no es visqués bé sinó que, atès que la Revolució industrial va començar en el Regne Unit, va ser aquest poble qui abans va poder gaudir d'aquest refinament del benestar que és al que veritablement es refereix la paraula doncs va ser el que primer que es va preocupar per ell. En molts llibres de viatge escrits per viatgers anglesos i francesos se'ns parla de la incomoditat tant dels trens, com de les posades i fondes atrotinades que en comparació amb els luxosos hotels i còmodes trens (més desenvolupats en la seva infraestructura) d'altres països europeus.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  • Aprenent a construir l'arquitectura de L. Palaia, J. Benlloch, V. Blanca, M. L. Gil, V. Sifre, M. A. Álvarez, V. López i S. Tormo, Editorial UPV