Conquering the Woman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaConquering the Woman

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKing Vidor Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióKing Vidor Modifica el valor a Wikidata
GuióFrank Howard Clark Modifica el valor a Wikidata
FotografiaGeorge Barnes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1922 Modifica el valor a Wikidata
Durada60 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0013024 Allmovie: v87784 TCM: 494690 Modifica el valor a Wikidata

Conquering the Woman és una pel·lícula muda dramàtica estatunidenca de 1922 dirigida per King Vidor..[1] Existeix una impressió de la pel·lícula a la Cinematheque Royale de Belgique a Bèlgica.[2]

Fotograma de la pel·lícula

Trama[modifica]

Tal com es descriu en una revista de cinema,[3] Judith Stafford (Vidor) torna a casa seva a San Francisco després d'una llarga estada a l'estranger durant el qual la tia Sophia (Brundage), una escaladora social, va ser la seva acompanyant. Mentre planeja aquàtica a la costa sud de França, la Judith cau intencionadament del seu avió i està molt molesta quan Larry Saunders (Butler) d'Oklahoma, el iot del qual és a prop, se submergeix per rescatar-la. La Judith renya Larry i ella neda fins al vaixell del seu amfitrió, el comte Henri (Burke). Més tard, quan Larry arriba a San Francisco, visita el seu vell amic Tobias Stafford (Sprotte), i se sorprèn al descobrir que la Judith és la filla de Tobey. Judith es compromet amb el comte. El seu pare s'oposa a aquest partit i enganya a ella i en Larry a bord d'un dels seus vaixells mercants. Li dóna certes ordres al capità Sandy MacTavish (Todd) que fan que Judith i Larry siguin abandonats en una illa deshabitada als Mars del Sud. Larry prova mitjans dràstics per domesticar la Judith, però no té èxit. Adopta mètodes suaus però persuasius i guanya. Judith està feliçment enamorada d'ell. El comte apareix de manera inesperada i segresta Judith. Tobey arriba i ell i Larry comencen a perseguir el segrestador. Després d'una persecució emocionant, Judith és rescatada pel seu amant.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La tercera de les quatre pel·lícules que Vidor i la seva cònjuge Florence Vidor (una actriu en ascens a Paramount Pictures) havien contractat per filmar per a Associated Exhibitors, totes les quals es van completar el 1922. Vidor va considerar la pel·lícula "fora de la meva línia".[4] Vidor no va poder completar la pel·lícula final del contracte, Alice Adams, ja que el seu matrimoni amb Florence s'estava deteriorant. Va fer que Rowland V. Lee s'encarregués de la direcció.[5]

Notes[modifica]

  1. «Progressive Silent Film List: Conquering the Woman». silentera.com. Arxivat de l'original el de setembre 24, 2015. [Consulta: 12 agost 2009].
  2. «Conquering the Woman». American Silent Feature Film Survival Database. [Consulta: 9 gener 2014].
  3. «Conquering the Woman: Associated Exhibitors Photoplay in Six Parts». Exhibitor's Trade Review. Exhibitor's Trade Review, Inc. [East Stroudsburg, Pennsylvania], 13, 6, 06-01-1923, pàg. 326.
  4. Durgnat and Simmon 1988 p. 340
  5. Durgnat and Simmon 1988 p. 26

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Conquering the Woman