Corona d'Advent

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La corona d'advent té quatre espelmes, una per a cada diumenge de l'advent.

Una corona d'advent és ornament en forma de corona feta amb branques d'avet i quatre espelmes que en algunes cultures és tradicionalment penjada o bé col·locada damunt una taula durant l'advent. És un costum popularitzat a Alemanya després de la Primera Guerra Mundial, el qual s'ha estès posteriorment a alguns països de l'Europa occidental. Els diumenges d'advent la família o la comunitat es reuneix entorn de la corona d'advent. Després, es llegeix la Bíblia i alguna meditació. La corona es pot dur al temple a beneir pel sacerdot.

La corona d'advent a Voivodina, Sèrbia

Origen[modifica | modifica el codi]

La corona d'advent té el seu origen en una tradició pagana europea que consistia a encendre espelmes a l'hivern amb el foc del déu Sol, perquè tornés amb la seva llum i la seva calor durant l'hivern. Els primers missioners van aprofitar aquesta tradició per evangelitzar les persones. Partien dels seus costums per ensenyar-los la fe catòlica.

Símbols[modifica | modifica el codi]

La corona està formada per una gran varietat de símbols:

  • La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal d'amor de Déu, que és etern, sense principi ni final; i també del nostre amor a Déu i el proïsme perquè no s'acabi mai.
  • Les branques verdes: El verd és el color de l'esperança i de la vida. Déu vol que esperem el seu benefici, el perdó dels pecats i la glòria eterna al final de la vida. L'anhel més important a les nostres vides ha de ser arribar a una unió més estreta amb Déu.
  • Les quatre espelmes: Són quatre espelmes que es posen en la corona i se s'encenen d'una en una, durant els quatre diumenges d'advent en fer l'oració en família. Així com les tenebres es dissipen amb cada espelma que encenem, els segles es van anar il·luminant amb la cada vegada més propera arribada de Crist al nostre món.
  • Les pomes vermelles: Són pomes de color vermell que adornen la corona representen els fruits del jardí de l'Edèn, amb Adam i Eva que van portar el pecat al món, però van rebre també la promesa del Salvador Universal. Ens fan pensar en la foscor provocada pel pecat que cega l'home i l'allunya de Déu. Després de la primera caiguda de l'home, Déu va anar donant a poc a poc una esperança de salvació que va il·luminar tot l'univers com les espelmes, la corona.
  • El llistó vermell: Representa el nostre amor a Déu i l'amor de Déu que ens embolcalla.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Corona d'Advent Modifica l'enllaç a Wikidata