Corredor dels tornados

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaCorredor dels tornados
TipusRegió geogràfica Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Map
 35° N, 88° O / 35°N,88°O / 35; -88
Tornado Alley

El corredor o passadís del tornados (en anglès:Tornado Alley) és una expressió col·loquial i dels mitjans de comunicació per a referir-se a la zona dels Estats Units on els tornados resulten més freqüents. Encara que oficialment aquesta zona no està definida, és la zona entre les muntanyes Rocoses i els Apalatxes on normalment s'associa.

Geografia dels tornados[modifica]

Malgrat que no hi ha cap estat dels Estats Units completament lliure de patir els efectes dels tornados, aquests són més freqüents a les Grans Planes. Segons les bases de dades i els informes del National Climatic Data Center, Texas és l'estat on hi més tornados, encara que s'ha de tenir també en compte la gran superfície que ocupa. Kansas i Oklahoma són el segon i tercer estat en nombre de tornados però amb més que Texas per unitat de superfície. Tanmateix la densitat de tornados a la part nord de Texas és comparable a la d'Oklahoma i Kansas. Florida també té un gran nombre i densitat de tornados però normalment hi fan menys danys que els de les planes del sud.[1]

Referències[modifica]

  1. «Tornado Climatology». National Climatic Data Center, 29-01-2007. Arxivat de l'original el 2007-04-30. [Consulta: 26 abril 2007].

Enllaços externs[modifica]