Cruising

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Cruising és un terme anglès usat en l'ambient gai per a definir l'activitat de buscar un company per a una trobada sexual esporàdica en un lloc públic, generalment de manera anònima.[1][2] El cruising se sol realitzar en parcs, platges, boscos i altres descampats propers a zones urbanes, així com en tota mena de banys públics i a les àrees de descans de les autopistes.

Història[modifica]

Hi ha registres històrics que aquesta pràctica ja es realitzava a l'antiga Roma.[3] Juvenal assenyala que als banys públics els homes es grataven el cap amb un dit per identificar-se davant els altres. També cita que hi havia homes que buscaven mariners en les proximitats del districte proper al Tíber.[4]

El terme cruising es va encunyar als anys 1970 als EUA i feia referència a un bar gai, el Booze 'n' Cruise, situat a la Ruta 66, a Albuquerque (Nou Mèxic). El mot es va començar a fer servir com un codi críptic en l'argot gai anglès per a poder parlar amb un altre homosexual de manera discreta (ja que la paraula, originàriament, significa travessar caminant, patrullar, solcar) sense identificar-se com a gai davant els heterosexuals. En l'actualitat, però, l'obertura de la comunitat homosexual i dels mitjans de comunicació han fet el terme d'ús corrent.

En la cultura popular[modifica]

El terme es menciona en cançons com Cruisin' the Streets, de Boys Town Gang, i I'm a Cruiser, de Village People. També va ser el títol de la pel·lícula Cruising, del 1980, dirigida per William Friedkin i protagonitzada per Al Pacino.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «2News Exposes Men 'Cruising' For Sex In Public Parks». KUTV - Salt Lake City, Utah, 2007. [Consulta: 19 maig 2008].
  2. Kilgannon, Corey. «A Sex Stop on the Way Home». The New York Times. [Consulta: 28 març 2006]. Publicat: 21-9-2005 Article del NYT sobre una zona de cruising a Nova York
  3. Petroni: Satírica
  4. Pseudo-Vergil: Catalepton, 13