David Malet i Casamitjana

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaDavid Malet i Casamitjana
Biografia
Naixement 1971 (46/47 anys)
Barcelona
Activitat
Ocupació Pianista, organista i mestre de capella
Modifica les dades a Wikidata

David Malet i Casamitjana (Barcelona, 1971) és un pianista, organista, mestre de capella i director de cors i orquestra català. Ha estat durant uns 15 anys el segon organista de la Catedral de Barcelona, corepetidor i organista acompanyant de l'Orfeó Català, Mestre de Capella de la Capella de Música de Santa Maria del Pi i pianista del grup de música Sitges 94 (subvencionat per la Fundació Catalana de Compositors). És un col·laborador habitual de la Coral Cantiga i del Cor Madrigal i, a Madrid, de la Orquesta y Coros de Radiotelevisión Española i del Coro Nacional de España. Actualment és el director oficial del cor Orfeó Laudate que és actiu des de l'any 1942.

Comença els estudis musicals a l'Escolania de la Catedral de Barcelona de la qual molt aviat n'esdevingué el pianista acompanyant. Rep les primeres lliçons d'orgue de la mà de l'aleshores organista de la catedral, Mn. Joan Gamissans. Posteriorment, ingressà al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on obtingué cinc Titulacions Superiors i diverses distincions i matrícules d'honor. Paral·lelament estudia la carrera d'orgue amb Montserrat Torrent, catedràtica emèrita de l'esmentat Conservatori. Del 1999 al 2003 resideix a Viena on hi estudia orgue amb Michael Radulescu a la Universitat, a més d'improvisació amb Franz Danksagmüller i baix continu amb Augusta Campagne. També a Viena, però al Conservatori, fa els estudis de direcció d'orquestra amb Reinhard Schwarz i Georg Mark i obté brillantment el Diploma de Direcció d'Orquestra dirigint en concert públic l'Orquestra Simfònica de Ràdio Viena.

Ha actuat a sales com el Palau de la Música Catalana i l'Auditori (Barcelona), el Teatro Monumental i l'Auditorio Nacional (Madrid), l'Auditorio Manuel De Falla (Granada), els auditoris de León, Santiago, Saragossa i Valladolid o el Musikverein de Viena, amb agrupacions com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra de Cadaqués, l'Orquestra Real Filharmonia de Galícia, l'Orquestra Simfònica de Tenerife o la de la Comunidad de Madrid, i amb directors com Antoni Ros-Marbà, Kálman Strauss, Vassily Petrenko o Helmuth Rilling. La seva discografia inclou 6 cd i 2 dvd a més de diversos enregistraments per Catalunya Música, TV3, Rne i TVE.

Finalment ha estat director convidat de l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, l'Orquestra Barroca Ars Musicae de Mallorca, el Conjunt Orquestral de Girona i delCoro de Radiotelevisión Española, i participa activament com a organista en cicles arreu de l'Estat espanyol així com, eventualment, de l'estranger. A més, va dirigir el cor de la Catedral de Barcelona Francesc Valls fins al 25 de desembre del 2014 quan va dirigir els cants de la seva última missa i va ser el moment de l'abandonament definitiu del cor i la seva direcció va passar a les mans de Pere Lluís Biosca. En aquest cas es destaca la presència del Cant de la Sibil·la a la missa del Gall de la nit del 24 de desembre del 2010 on la mezzosoprano Eulàlia Fantova i Àlvarez, com a membre del cor, interpreta com a solista vocal el rol de Sibil·la. I actualment és el director oficial del cor Orfeó Laudate des de l'any 2008.