Vés al contingut

Destil·lació seca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La destil·lació seca és l'escalfament de materials sòlids per produir productes gasosos (que es poden condensar a líquids o sòlids). El mètode pot o pot no implicar piròlisi/termòlisi. Els productes resultants són condensats i es recullen. Aquest mètode normalment exigeix temperatures més altes que la destil·lació clàssica. El mètode s'ha utilitzat per obtenir combustibles líquids a partir de Carbó i fusta. També es pot utilitzar per descompondre sals minerals com sulfats a través de termòlisi, en aquest cas es produeix diòxid de sofrei triòxid de sofre en estat gasós que es pot dissoldre en aigua per obtenir àcid sulfúric.

Destil·lació seca de la fusta[modifica]

Consisteix en un procés de carbonització en el qual s'aprofiten els gasos i vapors despresos. Els productes gasosos (monòxid i diòxid de carboni, hidrogen, metà i altres hidrocarburs més pesants) són emprats com a combustible per a iniciar la reacció. La reacció s'automanté en arribar a una determinada temperatura.

Dels condensats obtinguts se'n separa l'àcid pirolignós (mescla d'àcid acètic, metanol i acetona, principalment) i quitrans (d'aquests se n'extreuen diferents olis protectors de fusta). El residu sòlid de la destil·lació és el carbó vegetal.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]