Dialogflow

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Dialogflow

TipusReconeixement de la parla
Versió inicial2014 Modifica el valor a Wikidata
Llicènciapropietària
Característiques tècniques
PlataformaMultiplataforma
Equip
Desenvolupador(s)Google
Més informació
Lloc webwww.cloud.google.cat/dialogflow

Facebook: Dialogflow Twitter (X): dialogflow Youtube: UC1EXoqvR9VrmWnM9S47SfVA Modifica el valor a Wikidata

Dialogflow és una plataforma de comprensió del llenguatge natural que s'utilitza per dissenyar i integrar una interfície d'usuari conversacional en aplicacions mòbils, aplicacions web, dispositius, robots, sistemes interactius de resposta de veu i usos relacionats.[1]

El maig de 2012, Speaktoit va rebre una ronda de risc (condicions de finançament no revelades) d'Intel Capital.[2] El juliol de 2014, Speaktoit va tancar el seu finançament Sèrie B liderat per Motorola Solutions Venture Capital amb la participació del nou inversor Plug and Play Ventures i els patrocinadors existents Intel Capital i Alpine Technology Fund. El setembre de 2014, Speaktoit va llançar api.ai (el motor d'habilitació de veu que alimenta l'Assistent) per a desenvolupadors de tercers, la qual cosa va permetre afegir interfícies de veu a aplicacions basades en Android, iOS, HTML5 i Cordova.[3][4] Els SDK inclouen reconeixement de veu, comprensió del llenguatge natural i conversió de text a veu. api.ai ofereix una interfície web per crear i provar escenaris de conversa. La plataforma es basa en el motor de processament del llenguatge natural creat per Speaktoit per a la seva aplicació Assistant.[3] Api.ai permet als desenvolupadors d'Internet de les coses incloure interfícies de veu en llenguatge natural als seus productes.[5] Els llocs web d'Assistent i Speaktoit ara redirigeixen al lloc web d'api.ai, que redirigeix al lloc web de Dialogflow.

Google va comprar l'empresa el setembre de 2016 [6] i inicialment es coneixia com a API. IA; proporciona eines als desenvolupadors que creen aplicacions ("Accions") per a l'assistent virtual de l'Assistent de Google.

L'organització va suspendre l'aplicació Assistant el 15 de desembre de 2016.

A l'octubre de 2017, va passar a anomenar-se Dialogflow.[7]

El novembre de 2017, Dialogflow va passar a formar part de Google Cloud Platform.[8]

Referències[modifica]

  1. «Building Chatbot with Dialogflow - Bot Framework» (en anglès). https://discover.bot.+[Consulta: 15 abril 2023].
  2. «Speaktoit Secures Funding From Intel» (en anglès). Bloomberg, 25-05-2012. [Consulta: 20 octubre 2012].
  3. 3,0 3,1 Wierema, Sam. «Build your own Siri: Api.ai offers voice integration for all» (en anglès). The Next Web, 16-09-2014.
  4. «api.ai Documentation» (en anglès). Arxivat de l'original el 2014-12-31. [Consulta: 15 abril 2023].
  5. Tolentino, Mellisa. «New platforms, upgrades simplify life for IoT developers» (en anglès). Silicon Angle, 19-09-2014.
  6. «Google acquires API.AI» (en anglès).
  7. Introducing Dialogflow, the new name for api.ai
  8. Dialogflow Release Notes[Enllaç no actiu]