Vés al contingut

Dimitrie Dinicu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDimitrie Dinicu
Biografia
Naixement13 juny 1868 Modifica el valor a Wikidata
Bucarest (Romania) Modifica el valor a Wikidata
Mort11 abril 1936 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Bucarest (Romania) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVioloncel Modifica el valor a Wikidata

Dimitrie Dinicu (Bucarest (Romania), 13 de juny. 1868 - Idem. 11 d'abril, 1936), va ser un violoncel·lista i director romanès. Oncle del compositor i violinista Grigoraș Dinicu.

Va començar a aprendre a tocar el violí, després va passar al violoncel. Graduat al Conservatori de Bucarest, alumne de Constantin Dimitrescu. Després va millorar al Conservatori de Viena amb Ferdinand Helmesberger, i el 1889 va rebre el Premi Beethoven de la Societat d'Amics de la Música de Viena.[1]

De 1907-1920 fou director titular de l'Orquestra Filharmònica de Bucarest. Va dirigir una sèrie d'estrenes, en particular, el poema simfònic Acteon (1915) d'Alfred Alessandrescu. L'últim any de treball a l'orquestra, sentint-se greument malalt, va convidar com a assistent l'anteriorment conegut violinista George Georgescu, que aviat el va substituir durant molt de temps com a director en cap de l'orquestra. Professor del Conservatori de Bucarest (entre els seus estudiants, en particular, Radu Aldulescu).

Va participar com a conjunt en concerts a la cort de la reina Isabel, actuant, entre altres coses, com a part d'un trio de piano amb la participació de George Enescu (violí).

Referències[modifica]

  1. Enciclopedia română: Publicată din insărcinarea și sub auspiciile Asociațiunii pentru literatura română și cultura pe membrul și prin-secretarul șu, Dr. Corneliu Diaconovich. - Vol. 2. - București, 1900. - P. 167.