Discussió:Capsot d'esquena roja

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

El nom oficial català és escorxador, capsot d'esquena roja és el nom balear.--salvacases (disc.) 10:45, 11 abr 2018 (CEST)

Que sigui balear no el fa menys català. L'únic dubte és quines referències té. Al DIEC no hi surt, per exemple.--Pere prlpz (disc.) 13:52, 13 abr 2018 (CEST)

Com que al DIEC no hi surt? https://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=escorxador&operEntrada=0 --salvacases (disc.) 20:16, 13 abr 2018 (CEST)

Capsot d'esquena roja no surt al DIEC. Tu has enllaçat escorxador.--Pere prlpz (disc.) 19:45, 21 abr 2018 (CEST)

Per això dic que el nom oficial (el reconegut per l'Institut Català d'Ornitologia i per l'IEC) és escorxador.

Si ningú expressa cap inconvenient en les properes setmanes, canviaré el nom de l'article per escorxador --salvacases (disc.) 20:19, 2 juny 2018 (CEST)

La normativa de la Viquipèdia estableix que, quan hi ha diversos noms possibles i ceteris paribus, té prioritat el nom elegit pel creador de l'article. El nom «capsot d'esquena roja» té referències solvents en català, incloent-hi el diccionari normatiu de l'AVL i el Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans (de l'IEC). Procedeixo, doncs, a restaurar el nom original triat pel Panellet.—Leptictidium (digui) 23:56, 5 jul 2018 (CEST)

Cada espècie d'ocell té dotzenes de noms populars, però només en té un d'oficial. El nom oficial és el reconegut per l'Institut Català d'Ornitologia i el considerat preferent per l'IEC. Tots els altres articles d'ocells a la wikipèdia, excepte aquest, fan servir el nom oficial. --salvacases (disc.) 00:25, 7 jul 2018 (CEST)

Això dels noms «oficials» d'animals entra en conflicte amb la convenció de la Viquipèdia que cito en la meva intervenció anterior. En tot cas, el tema de les varietats dialectals i les diferents opcions en els noms d'animals és prou delicat perquè un canvi significatiu a la política hagi d'obtenir consens a la comunitat. T'aconsello, doncs, portar-ho a La Taverna.—Leptictidium (digui) 14:19, 11 jul 2018 (CEST)

Acabarem abans parlant amb en Panellet. Com s'hi pot contactar? --salvacases (disc.) 15:51, 16 jul 2018 (CEST)