Discussió:Esponges calcàries

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Esponja calcària)
Salta a la navegació Salta a la cerca

D'acord amb el Viquiprojecte:Noms comuns d'espècies, faig la següent proposta. Per tal de no haver d'anar fent propostes individuals, faig aquesta proposta dels rangs inferiors d'aquesta Classe fins al rang d'Ordre.

Rang Nom científic Nom comú proposat Comentaris de Leptictidium
Subclasse Calcinea Calcineu - Corregit Objecció Objecció: La segona -i no apareix a l'arrel llatina, així que diríem «Calcineu»
Ordre Clathrinida Clatrínid A favor Aprovació
Ordre Leucettida Leucètid A favor Aprovació
Ordre Murrayonida Murrayònid - Corregit Objecció Objecció: Com que és un epònim, cal mantenir la grafia del nom de la persona, així que diríem «Murrayònid»
Subclasse Calcaronea Calcaroneu - Corregit Objecció Objecció: La segona -i no apareix a l'arrel llatina, així que diríem «Calcaroneu»
Ordre Baerida Bèrid - Corregit Objecció Objecció: Quan és diftong, -ae se simplifica en «e», així que diríem «Bèrid»
Ordre Leucosolenida Leucosolènid A favor Aprovació
Ordre Lithonida Litònid A favor Aprovació
Ordre Pharetronida Faretrònid A favor Aprovació
Ordre Sycettida Sicètid A favor Aprovació

Hola. Afegeixo els meus comentaris a la caixa. —Leptictidium (digui) 17:56, 15 ago 2017 (CEST)

Pregunta Pregunta: Per què "Calcaronea" passa a "Calcaroneu"? Estic intentant aprendre les normes de catalanització, però a Ajuda:Catalanització dels tàxons només hi he sabut trobar que els hiats es preserven. Potser té a veure amb que els noms transliterats de tàxons animals són masculins? --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:50, 20 ago 2017 (CEST)
@Pau Colominas: Potser trobes aquí la resposta a la teva pregunta: Ajuda:Catalanització dels tàxons. Sng (disc.) 11:23, 22 ago 2017 (CEST)
@Pau Colominas: «Calcaronea» és la forma plural i «Calcaroneum» seria la forma singular. Quan hi ha «conflicte vocàlic» entre la forma en plural i l'arrel llatina singular, preval aquesta última. I sí, també té a veure amb la masculinitat dels noms de tàxons animals. Si fos una planta o un fong, en diríem «Calcarònia».—Leptictidium (digui) 11:40, 22 ago 2017 (CEST)