Discussió:Francis Collins

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Millora[modifica]

Em proposo millorar l'article, basant-me en la wikipedia Anglesa, per etapes.

primera etapa:formació (no es la redacció definitiva, tant sols un esquema)

- Es important començar per la educació primària, que en el seu cas va rebre de la seva mare.

- Va orientar els seus estudis cap a la química. A Yale va fer el seu doctorat en química física.

- A Yale va assistir a un curs de bioquímica, que va encendre el seu iterés per les molècules de la vida ADN y ARN, i s’adonà de la gran revolució que es veia a l’horitzó en biologia molecular i genètica. Com a conseqüència va canviar de ciència, i va encaminar-se cap a la medecina, entrant a la escola de medecina de la Universitat de Carolina del Nord, a on va llicenciar-se al 1977. --Auró (disc.) 00:13, 19 març 2010 (CET)[respon]

Segona etapa: investigació genètica mèdica

Al 1981 va retornar a la Universitat de Yale, en la posició de professor associat en Genètica Humana a la Escola de Medecina. Durant aquest període va desenvolupar mètodes innovadors de encreuament de llargs trams de ADN per tal d’identificar els gens lligats a malalties.

Al 1984 va anar a la Universitat de Michigan, en posició de professor de Medecina Interna i Genètica Humana, i va refermar la seva fama de "caçador infatigable de gens". El seu mètode, denominat "clonació posicional", ha arribat a ser un component fonamental de la genètica molecular moderna. Aquesta tècnica permet treballar sense necessitat de tenir un coneixement previ de la anormalitat funcional lligada a la malaltia.

El Dr. Collins, juntament amb els seus col•laboradors, varen aplicar la tècnica al 1989 per identificar els gens responsables de la fibrosi quística. Aquesta identificació genètica va ser seguida per d'altres, entre les quals per la malaltia de Huntington, la neurofibromatosi, la neoplàsia múltiple endocrina tipus 1, i la leucèmia aguda de adults tipus M4.

--Auró (disc.) 13:31, 21 març 2010 (CET)[respon]

Endavant, no tinguis por, llença't.--KRLS , (disc.) 13:35, 21 març 2010 (CET)[respon]