Discussió:IPhone 5C

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Fusió[modifica]

Quina és la raó per fusionar-lo amb IPhone 5? Són dos models de mòbil diferents. No pel fet de tenir el mateix nom hagin de ser el mateix.--KRLS , (disc.) 22:56, 20 set 2014 (CEST)

El motiu és que no és que siguin dos mòbils diferents sinó que un és una versió actualitzada de l'altre. I el motiu últim per demanar la fusió és que aquest article és molt curt, tal com es comenta a VP:F. Si fos igual de desenvolupat que a :en, la proposta no tendria sentit. Pau Cabot · Discussió 09:17, 8 des 2014 (CET)
Paucabot. No es pot parlar de versions actualitzades en mòbils, perquè si hi ha canvis en el hardware ja són models diferents i en conseqüència, mòbils diferents. Si et mires l'article en anglès de l'IPhone 5, veuràs que no cita ni mínimament l'article 5S. L'article té una extensió adequada (esborrany; la viquipèdia és un projecte en progrés) i l'extensió no és un motiu de fusió.--KRLS , (disc.) 12:03, 8 des 2014 (CET)
Ja sé que són coses diferents, però de vegades fusionam pares i fills en un mateix article tot i sabent que són diferents, però que comparteixen coses. S'anomena contextualització.
La brevetat sí que pot ser un motiu de fusió tal com s'explica a Viquipèdia:Fusió#Motius usuals. Pau Cabot · Discussió 12:39, 8 des 2014 (CET)
La contextualització és un motiu de fusió sí, però article no necessita context, necessita ser ampliat amb informació del iPhone 5C. El lector busca les prestacions de hardware de l'iPhone 5C, no les de l'iPhone 5. Si jo busco informació de la Nimbus 2001 no vull haver de buscar informació de la Nimbus 2000, malgrat ser el pare de l'escombra.--KRLS , (disc.) 12:54, 8 des 2014 (CET)
Difícil posar-se d'acord. En la fusió, no tendríem perquè perdre cap prestació. Fins i tot es pot fer una fusió a una secció. Pau Cabot · Discussió 13:08, 8 des 2014 (CET)
He vist la discussió després de fer la fusió i he revertit. Ara aquest article és un duplicat de iPhone 5#iPhone 5C. Pau Cabot · Discussió 10:43, 3 oct 2015 (CEST)