Discussió:La Vall d'Uixó

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Festes majors[modifica]

Les Falles de la Vall d'Uixó no són considerades Festes majors de la Vall, sent aquestes les Festes en Honor a Sant Vicent Ferrer i a la Sagrada Família i Santíssim Crist.

A més, estaria bé que a la plana de la Vall hi haguera un apartat sobre les festes del nostre poble, tan ric en tradicions i costums. També es deuria de promocionar les festes valleres obrint planes per a les Festes en Honor a la Sagrada Família i Santíssim Crist i a Les Penyes en Festes. A més cal ampliar i millorar la plana de les Falles. La plana de les Festes en Honor a Sant Vicent Ferrer s'està redactant i millorant.

Gràcies. --Vevo (disc.) 01:36, 17 ago 2009 (CEST)[respon]

L'escut i la bandera no són els oficials[modifica]

L'escut i la bandera que apareixen en aquest article i a d'altres semblants no són els oficials de la Vall d'Uixó. El que es mostra ací és uns interpretació, la procedència de la qual ignore, que no s'ajusta a la realitat.el comentari anterior sense signar és fet per Trencatimons (disc.contr.) 13:13, 31 gen 2017

Des d'un punt de vista estrictament heràldic, les quatre versions que existeixen en la Viquipedia de l'escut de la Vall d'Uixó són correctes heràldicament, és a dir, són representacions correctes de l'escut oficial de la Vall d'Uixó:
Qualsevol il·lustració que compleixi amb la descripció escrita del blasó (que en aquest cas està publicada en el DOGV) és correcta heràldicament. O siga que..., poden existir diverses interpretacions artístiques del mateix escut d'armes. (A mi personalment, la torre quadrada que apareix en m'agrada molt, és una torre que recorda molt a les que apareixen en ceràmica antiga valenciana i socarrats). Únicament una de les representacions () no s'ajustaria al blasó oficial pel que fa a la forma de l'escut utilitzat, un escut de forma ogival, en comptes d'un amb la punta redona però, fins i tot tot així, segons molts heraldistes, seguiria sent l'escut de la Vall d'Uixó, ja que la forma d'un escut es considera en heràldica un atribut secundari, que pot canviar-se fàcilment amb la modes, i que no cal ni tan sols blasonar: es considera que no deixa de ser més que el mateix escut pintat o muntat sobre un suport diferent.

Hi ha una idea prou estesa (fins i tot entre especialistes), que es pensen que un escut només pot tindre una única representació "correcta". Res més lluny de la realitat. El fet que hi hagi moltes interpretacions d'un mateix escut l'únic que fa és aportar riquesa artística, n'hi ha prou en fer una volta per València,... o per qualsevol ciutat monumental i visitar diferents edificis o monuments per veure la gran quantitat de versions diferents (i correctes) que poden haver d'un mateix escut. Fins i tot si fem una mica de recerca sobre l'escut de la Vall d'Uixó segur que trobarem diferents representacions de l'escut de la seua ciutat (com, per exemple, la que apareix en el segell de 1849 (segell oficial aleshores) que es conserva a l'Arxiu Històric Nacional, , en què hi apareix una torre molt diferent de la que actualment utilitza l'Ajuntament, i un sol, radiant, també prou diferent).
Aquesta idea errònia segurament prové de la influència del màrqueting (entés com a disciplina) actual (logotips, imatges corporatìves, marques comercials, etc) i de les seues normes. Però un escut heràldic no és ni un logotip, ni una imatge corporativa ni res de tot això i no està subjecte a les normes de la mercadotècnia. --Macondo (disc.) 13:32, 30 abr 2020 (CEST)[respon]
De totes formes, el darrer escut, de 2018, () sí és prou semblant a la representació oficial que hi apareix en l'informe oficial d'aprovació de l'escut. I és el que s'està fent servir a hores d'ara. Salutacions.--Macondo (disc.) 13:49, 30 abr 2020 (CEST)[respon]